Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienţă profesională. Proiectul deputatului Mihai Sturzu

Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienţă profesională. Proiectul deputatului Mihai Sturzu

Deputatul PSD Mihai Sturzu anunţă că va depune în Parlament, în luna septembrie, un proiect de Lege a voluntariatului, care prevede, printre altele, recunoaşterea perioadei de voluntariat din timpul studiilor ca experienţă profesională.

Mihai Sturzu a declarat duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că una dintre cele mai importante prevederi ale actului normativ este recunoşterea perioadei de voluntariat din timpul studiilor ca experienţă profesională.

„Voi introduce în Parlament, în prima săptămână din septembrie, Legea voluntariatului, şi sper să fie adoptată până la sfârşitul anului sau sfârşitul acestei sesiuni parlamentare. Această lege reglementează voluntariatul în România la fel ca în UE, unul dintre beneficiile importante fiind că perioada de voluntariat din timpul studiilor va fi recunoscută ca experienţă profesională. Tinerii vor avea posibilitatea ca, încă din timpul studiilor, să vadă dacă meseria aleasă este cea pe care o doresc. Dacă este un lucru care mă nemulţumeşte profund este lentoarea cu care se mişcă lucrurile în Parlament. Sper să nu ne prindă sfârşitul anului 2014″, a spus Sturzu.

Potrivit acestuia, proiectul de lege privind voluntariatul a fost discutat cu mai multe ONG-uri, este agreat de Consiliul Legislativ şi cuprinde şi observaţii de la Guvern.

„Drumul acestui proiect de lege e foarte lung şi, din păcate, aşa cum stau lucrurile astăzi în Parlament, eu simt că o lege are mai multe şanse să nu treacă decât să treacă. Vom încerca, la nivelul unui grup de tineri parlamentari PSD, să implementăm un sistem de raportori pe fiecare lege. Eu voi ţine de mână această lege, mă duc la toate ministerele la care avem nevoie de avize, la toate comisiile parlamentare, voi susţine legea cu colegii parlamentari, astfel încât să avem în plen un vot pozitiv”, a afirmat deputatul PSD.

Mihai Sturzu a participat, duminică, la Cluj-Napoca, la un seminar privind absorbţia fondurilor europene la care au participat membri ai Tineretului Social-Democrat (TSD) din mai multe judeţe din Transilvania.

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *