Vacanţă la mare: Cât costă cazarea la un hotel de 5 stele în România, Bulgaria, Grecia şi Turcia

Vacanţă la mare: Cât costă cazarea la un hotel de 5 stele în România, Bulgaria, Grecia şi Turcia

Litoralul românesc este mai sărac decât cel bulgăresc sau turcesc atunci când vine vorba de hoteluri de cinci stele. Motiv pentru care preţurile la cazare la hotelurile noastre sunt mai mari decât în Nisipurile de Aur sau în Antalya.

Nu la toate hotelurile se mai găsesc camere libere. Cei care nu şi-au rezervat din timp vor avea mai puţine opţiuni. ECONOMICA.NET îţi prezintă care sunt tarifele la cazare pentru o săptămână, în luna august, atât pe litoralul românesc, cât şi în Bulgaria, Turcia şi Grecia.

La Mamaia, un sejur pentru perioada 10-17 august la cel mai popular hotel – Arena Regia Hotel & Spa costă 1.855 de euro, iar în acest preţ este inclus doar micul dejun. Un sejur pentru aceeaşi perioadă, la cel mai nou hotel de cinci stele – Inter, din staţiunea Venus, costă 1.337 de euro, cu demipensiune.

În utlimii ani, hotelierii bulgari au luat-o înaintea celor de pe litoralul românesc şi au reuşit să atragă zeci de mii de turişti. Cele mai căutate, nu doar de către români, ci şi de către turiştii de alte naţionalităţi, sunt Sunny Beach şi Nisipurile de Aur.

La cel mai popular hotel din Sunny Beach, Royal Palace Helena Sands, o cameră dublă pentru şapte nopţi, cu demipensiune costă 1.036 euro. Pentru perioada 10-17 august. Acelaşi sejur, dar în Nisipurile de Aur, la hotelul Riviera Beach Hotel, are un preţ de 1.351 euro, în regim all-inclusive. La aceste tarife trebuie să mai adăugaţi transportul cu maşina.

În ceea ce priveşte preţurile hotelierilor de pe litoralul turcesc, şi acestea sunt mai mici decât cele din România. În cazul unei vacanţe în Turcia, trebuie să luaţi în calcul însă şi transportul cu avionul.
Un sejur în aceeaşi perioadă ca şi în cazurile mai sus prezentate, la hotelul Rixos din Antalya, tariful este de 1.071 de euro, cu mic dejun inclus. Iar în staţiunea Kemer o cameră pentru două persoane, în regim all-inclusive la hotelul Crystal de Luxe Resort & Spa, costă 1.207 de euro.

În Grecia, un sejur pentru două persoane la Mediterranean Village, din Paralia Katerini, costă 1.200 de euro şi are doar micul dejun inclus. Iar la hotelul Rodos Park Suites & Spa, camera dublă, cu mic dejun, costă 1.300 de euro. Şi în acest caz, nu uitaţi de costurile cu combustibilul în cazul în care alegeţi să călătoriţi cu maşina personală.

Notă: Pentru a realiza clasamentul unui sejur penru două persoane la un hotel de cinci stele din staţiunile vizate, au fost luate în calcul hotelurile cele mai populare, aşa cum sunt filtrate pe site-ul de rezervări booking.com.

 


Share

 

 

 

Sursa: economica.net

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *