Unde găsim CELE MAI IEFTINE garsoniere din CONSTANŢA

Unde găsim CELE MAI IEFTINE garsoniere din CONSTANŢA

De câţiva ani a devenit aproape imposibil să mai spunem clar că anumite zone din Constanţa au preţuri la locuinţe mult peste sau sub media altor zone, spun agenţii imobiliari. Constănţenii se uită tot mai puţin la zona în sine, şi mai mult la facilităţile pe care le oferă, începând cu existenţa locurilor de parcare, a grădiniţelor, a străzilor aerisite, eventual a unui parc, fie el şi de dimensiuni mici, şi până la gradul de linişte. În plus, preţul a ajuns mai degrabă să fie dictat de suprafaţa locuinţelor, şi mai puţin de poziţionare, aşa cum se întâmpla până în urmă cu ceva timp.

Când vine vorba despre garsoniere, varianta cea mai la îndemână (într-un fel sau altul) pentru constănţenii singuri, dar şi pentru familiile care nu-şi pot permite mai mult, preţurile variază destul de mult chiar dacă vorbim despre aceeaşi zonă.
O garsonieră de 30 de metri pătraţi din Poarta 6, aşadar destul de spaţioasă, cu baie cu cadă, întreţinută decent, poate fi cumpărată la această oră cu aproximativ 25.000 de euro. Pe de altă parte, tot în această zonă, pentru o garsonieră de 36 de metri pătraţi, însă la mansardă, se cer 20.000 de euro. Proprietarul vrea să vândă urgent, aşadar este dispus să lase şi bucătăria complet mobilată, doar, doar se găseşte un doritor. Cele mai ieftine garsoniere în această zonă costă însă în jur de 15.000 de euro şi au 22 de metri pătraţi. Chiar dacă unele au baie cu cadă, aşadar aceasta este cât de cât spaţioasă, când vine vorba despre bucă-tărie, majoritatea garsonierelor de acest tip o au amplasată în mini – holul care leagă de fapt uşa de la intrare cu camera propriu – zisă, un inconvenient destul de mare.
Diferenţe mari de preţ
La CET încă mai putem găsi acele cutii de chibrit de 12 metri pătraţi, cele mai ieftine de pe piaţă, dar care şi ele costă totuşi destul de mult – chiar şi 8.000 de euro. Preţul minim pentru o garsonieră în care se poate locui cât de cât decent este însă, în zona CET, de cel puţin 13.500 de euro. Cu aceşti bani putem cumpăra o locuinţă de 22 de metri pătraţi, la parter (mare inconvenient totuşi pentru unii), dar care are baie cu cadă şi îmbunătăţiri. Tot în zona CET, o astfel de garsonieră de 22 de metri pătraţi poate fi însă cumpărată şi cu 22.000 de euro, aşadar mai mult cu 8.500 de euro. Ce o diferenţiază faţă de cea prezentată mai sus este faptul că se găseşte într-un bloc stradal, la etajul doi.
În Tomis III, cele mai ieftine garsoniere, de regulă semidecomandate, costă în jur de 20.000 de euro, iar suprafaţa utilă nu depăşeşte 20 de metri pătraţi.
La Abator, o zonă tot mai căutată, dacă ne luăm după agenţii imobiliari, o garsonieră de 22 de metri pătraţi poate fi cumpărată şi cu 16.500 de euro, însă şi cu peste 20.000, în funcţie mai degrabă de cât de grăbit este proprietarul să scape de ea, şi nu de blocul în care se află sau de îmbunătăţirile efectuate.
Pe de altă parte, în Centru avem alte preţuri, însă nu pentru că zona ar fi mult mai scumpă, ci pentru că acolo nu prea se găsesc garsoniere mici. Majoritatea depăşesc 30 de metri pătraţi, aşadar şi preţurile trec de 30.000 de euro.

 

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

Sursa: ziare.com

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *