Topul transparenţei în imobiliare. Pe ce loc se află România

Topul transparenţei în imobiliare. Pe ce loc se află România

România a coborât din 2010 cu opt poziţii în topul transparenţei în sectorul imobiliar, de pe 32 până pe locul 40 dintr-un total de 97 de pieţe, evaluate în funcţie de 83 de criterii şi caracteristici, de la disponibilitatea informaţiilor pentru investitori şi calitatea serviciilor la cadrul legal.

Studiul este realizat odată la doi ani de grupul american Jones Lang LaSalle, specializat în servicii financiare şi de consultanţă pentru piaţa imobiliară.

România a înregistrat, în perioada 2010-2012, una dintre cele mai semnificative creşteri a indicelui transparenţei pe piaţa imobiliară, în principal datorită îmbunătăţirii procedurilor de înregistrare a proprietăţilor, reiese din raportul transmis joi de grup.

Topul transparenţei în imobiliare continuă să fie dominat de ţările anglofone. SUA ocupă prima poziţie, urmată de Marea Britanie şi Australia. Poziţia a patra este ocupată de Olanda, iar pe cinci şi şase se regăsesc Noua Zeelandă, respectiv Canada.

Clasamentul continuă cu Franţa, Finlanda, Suedia şi Elveţia.

În Europa Centrală şi de Est, cel mai bine poziţionat stat este Polonia, care se regăseşte pe locul 19, urmată de Austria (22), Cehia (24), Ungaria (26), Slovacia (36), România (40), Croaţia (51), Bulgaria (57), respectiv Ucraina pe locul 61.

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

 

Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *