Se ieftineşte combustibilul. Unde găseşti benzină la sub 6 lei pe litru

Se ieftineşte combustibilul. Unde găseşti benzină la sub 6 lei pe litru

Petrom a redus preţurile la carburanţi în două rânduri iar, în unele staţii, preţul a ajuns la 5,92 lei litrul.

Petrom a ieftinit sortimentele de benzină vândută în staţiile proprii în două rânduri, miercuri şi viner, arată economica.net. De fiecare dată, ieftinirea a fost de şase bani pe litru. Preţul la motorină a rămas neschimbat

Petrom are un preţ de referinţă, pe care însă nu îl comunică public. În funcţie de acest preţ, compania petrolieră are preţuri diferite la staţiile de carburanţi, pe care le stabileşte luând în calcul mai multe criterii (zona, trafic, vânzări, concurenţa locală, etc.) Astfel, unele benzinării sunt mai ieftine decât altele.

În Bucureşti, cele mai ieftine staţii se află în zona de sud a oraşului, iar după această reducere cumulată de 12 bani, aici preţurile afişate au coborât substanţial sub pragul de şase bani pe litru. Astfel, la staţia de pe Constantin Brâncoveanu 97, benzina standard de 95 are acum un preţ de 5,92 lei litrul, potrivit centralizatorului de pe site-ul companiei. Acelaşi preţ se regăseşte şi la benzinăria de pe strada Toporaşi sau la staţia de pe Constantin Brâncoveanu.

Petrom este liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt, în ordine, Rompetrol şi Lukoil.

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

 

Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *