Condiţii simplificate pentru micii întreprinzători care încep o afacere în Spania

Condiţii simplificate pentru micii întreprinzători care încep o afacere în Spania

O declaraţie de asumare a responsabilităţii şi plata taxelor municipale vor fi de acum suficiente pentru ca orice întreprinzător să-şi poată deschide o mică afacere în Spania, potrivit decretului de lege adoptat vineri la finalul şedinţei de guvern în scopul liberalizării comerţului.

Este vorba de simplificarea considerabilă a condiţiilor ce trebuie întrunite pentru ca un mic întreprinzător să pună pe picioare o afacere care să-şi înceapă activitatea într-un sediu cu o suprafaţă de maxim 300 de metri părtraţi, şi pentru care să nu mai fie nevoie de autorizaţie din partea primăriei.

”După deschiderea afacerii vor veni inspectorii pentru a vedea dacă sunt respectate toate normele şi îndeplinite cerinţele legale. În aceste vremuri de criză, trebuie sprijiniţi întreprinzătorii. Măsura încearcă să modifice cultura administrativă, să liberalizeze comerţul, să termine cu birocraţia, să simplifice procedurile, să uşureze formalităţile şi să-i sprijine pe întreprinzători”, a spus vicepremierul spaniol Soraya Sáenz de Santamaría, citată de Agerpres.

Vicepremierul spaniol a precizat că este vorba de măsuri pentru un sector – al micilor întreprinzători – care aduce 5% din PIB, în care lucrează 1,8 milioane de persoane şi în care sunt active 435.000 de companii.

 

Sursa: capital.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *