Cine a cumpărat anul trecut imobiliare de 343 mil. euro

Cine a cumpărat anul trecut imobiliare de 343 mil. euro

Volumul investiţional, pentru proiecte imobiliare comerciale, derulat anul trecut în România a fost de peste 343 mil. euro, în creştere cu peste 100% faţă de anul anterior, potrivit celui mai recent raport de piaţă elaborat de compania de consultanţă imobiliară CBRE.

Anul trecut au fost realizate 15 acorduri de vânzare/cumpărare pentru 30 de bunuri imobiliare generatoare de venit, cu o valoare medie de tranzacţionare de 23 mil. euro. Printre cele mai importante active tranzacţionate anul trecut se numără City Park Mall, The Lakeview, Mega Mall Bucureşti, Deva Shopping Center, Vulcan Value Center, Severin Shopping Center – toate cumpărate de sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), achiziţiile realizate de Ioannis Papalekas prin intermediul Globalworth Real Estate (proiectul industrial Timişoara Airport Park), tranzacţia Galleria Suceava, hotelul Continental din Cluj-Napoca şi achiziţia magazinului Bucureşti.

Potrivit consultanţilor CBRE, creşterea investiţiilor a venit pe un fond de creştere macro-economică. Astfel, performanţele economice obţinute în 2013 au fost superioare previziunilor de început de an: creştere PIB 3,5%, cu o estimare la 2,3% pentru 2014, un record istoric la nivelul exporturilor (peste 50 mld. euro) şi o creştere a producţiei industriale cu 7,8%.

Cele mai tranzacţionate proprietăţi în 2013 au fost cele de retail, mai precis 73% din total volum, urmate de clădirile de birouri cu 21% şi proprietăţile industriale (5%).

La nivel regional, în Europa Centrală şi de Est, s-au tranzacţionat anul trecut proprietăţi imobiliare în valoare de peste 10 mld. euro, unul dintre cele mai bune rezultate începând cu 2008.

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *