UN NOU AEROPORT ÎN ROMÂNIA: Lucrările sunt în grafic!

UN NOU AEROPORT ÎN ROMÂNIA: Lucrările sunt în grafic!

Lucrările pentru execuţia pistei aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, începute la sfârşitul lunii aprilie, se desfăşoară conform graficului stabilit, iar până la finele lunii noiembrie proiectul ar trebui finalizat. Pista va avea o lungime de 2.820 de metri, lată de 40 de metri (60 de metri cu tot cu acostament).

La Braşov vor putea ateriza aeronave de tipul Boieng 767, 757, Airbus 310, 300, conform presei locale din Braşov.

În ceea ce priveşte construcţia turnului de control, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a spus că lucrările pentru acesta costă în jur de 800.000 de euro, o sumă nu foarte mare. În cazul în care nu va primi sprijin financiar de la Guvern, turnul de control va fi construit tot din banii CJ anul viitor. Potrivit preşedintelui CJ, construcţia întregului aeroport va costa 40 de milioane de euro, faţă de 60 de milioane cât se prevăzuse iniţial.Fără ajutor de la Guvern

Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Braşov vor să se asocieze pentru a definitiva întreaga investiţie, ţinând cont că până acum autorităţile braşovene nu au reuşit să primească şi un sprijin financiar guvernamental pentru acest proiect. Şefii celor două instituţii au avut deja unele discuţii preliminare cu privire la etapa ce vizează construcţia terminalului.

 

 

 

Share

 

 

Sursa: bzb.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *