Trei stiluri de case: italian, grecesc, spaniol

Contact

Când ne gândim la vară şi la călătorii, mulţi dintre noi visează deja la Italia, Grecia sau Spania. De această dată, te invităm să pornim într-o scurtă călătorie în aceste ţări, însă cu un al scop, cel decorativ.

Dacă eşti în căutare de inspiraţie pentru a reîmprospăta locuinţa sau poate că ţi-ai achiziţionat o casă de vacanţă şi încă nu ştii pentru ce stil decorativ să optezi, ţi-am pregătit câteva idei ca să ai de unde să începi.

Deco style: italian

 

 

Stilul italian se potriveşte foarte bine într-o casă mare, elegantă şi grandioasă, cu camere înalte, pereţi albi şi geamuri extravagante. Acest stil se identifică prin culori neutre, în special nude, prin draperii glamour, piese de mobilier masive, marmură şi, bineînţeles, candelabre.
Camerele luminoase transmit acel vibe romantic, mai ales dacă optezi pentru piese vintage, din lemn sau fier forjat, sau pentru oglinzi cu rame retro, aurii, poate chiar din alamă. Stilul decorativ italian este perfect pentru familii numeroase, care iubesc să petreacă timpul împreună în dining room sau în living room, depănând amintiri. În plus, el nu se va demoda niciodată.

Deco style: grecesc

 

 

Stilul decorativ grecesc este etnic şi tinde să respecte arhitectura tradiţională. Culoarea care predomină în majoritatea caselor este de fapt non-culoare alb. Pereţii albi emană curăţenie şi face dintr-un spaţiu mic o încăpere elegantă.

Dacă doreşti să optezi pentru acest stil, mergi cu încredere pe elemente naturale, mobilier din lemn. Spre deosebire de stilul italian, casele greceşti au geamuri mai mici, dar mai multe, iar tocurile uşilor masive sunt înlocuite de arcade rotunde. În cazul în care vrei să aduci puţină culoare în casă, optează pentru perne colorate, mozaic şi multe plante.

Deco style: spaniol

 

În cazul în care doreşti o casă colorată, stilul spaniol oferă atât pereţi albi şi camere înalte, cât şi mobilier care te apropie de natură, lemnul. Casele spaniole se identifică prin pereţi culoarea soarelui şi a nisipului, fie portocaliu, fie maro, podele din lemn, lipsa uşilor, dar prezenţa cadrelor din lemn.

Formele rotunde descoperite în casele grecilor se regăsesc şi cele spaniole, însă ei aduc viaţă şi culoare în case prin prezenţa imprimeurilor etnice. În galeria foto vei vedea cum o scară poate fi împrospătată cu câteva plăci de gresie. Băile sunt şi ele un punct de atracţie, deoarece jocurile cu faianţă oferă multă libertate în jocul decorativ.

 

 


Share
 

 

 

 

 

 

Sursa: one.ro