Telekom scoate la vânzare și reînchiriere parțială 24 de proprietăți imobiliare

Telekom scoate la vânzare și reînchiriere parțială 24 de proprietăți imobiliare

Telekom Romania Communications îşi continuă strategia de capitalizare a activelor imobiliare şi anunţă punerea în vânzare și reînchiriere parțială a unui pachet de 24 de proprietăţi din București și alte şapte oraşe: Bacău, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Timişoara, la un preţ de pornire de 26,3 milioane euro.

Valoarea pachetului a fost stabilită de evaluatori independenţi. Telekom Romania Communications va reînchiria anumite spații ale clădirilor care găzduiesc echipamente tehnice, birouri și spații comerciale.

Tranzacţia se va desfăşura prin licitaţie, iar câştigătorul va fi desemnat în urma celei mai bune oferte de preţ pentru achiziție, respectiv chirii percepute, cumulate cu alte condiţii relevante. Ofertele pot fi depuse până pe data de 16 iulie 2015, împreună cu documente de eligiblitate, printre care se numără și scrisori de garanție. Entitățile interesate pot depune oferte pentru întregul pachet de 24 de proprietăți sau pentru un sub-pachet de 17 proprietăţi.

Contractele de închiriere aflate în derulare și înregistrate în Cartea Funciară vor fi preluate de câştigătorul licitaţiei, fără modificarea clauzelor.

Datorită reînchirierii anumitor spații, tranzacția nu va genera discontinuități în activitatea Telekom Romania Communications.

Lista completă a proprietăţilor aflate în vânzare sau oferite spre închiriere poate fi consultată pe website-ul dedicat al companiei: http://www.realestate.telekom.ro/ro/.

Suma care va fi obţinută din vânzarea pachetului de 24 de proprietăţi va fi direcţionată spre investiţii necesare derulării activităților telecom. În 2014, Telekom Romania a vândut 28 din activele sale imobiliare, cumulând 11,6 milioane euro, fondurile obţinute fiind destinate investiţiilor pentru activitatea de bază a companiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *