Taxele şi impozitele vor creşte de zece ori pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite

Taxele şi impozitele vor creşte de zece ori pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite

Taxele şi impozitele vor creşte de 10 ori pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite, în timp ce investiţiile în turismul balnear vor fi scutite de impozit pe profit pe o perioadă de cinci ani, potrivit Programului de Guvernare 2013 – 2016.

Măsurile fiscale pentru stimularea turismului românesc au în vedere scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de trei ani pentru investiţii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante), precum şi pentru parcuri tematice, de distracţie şi echitaţie. De asemenea, se are în vedere, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cu condiţia efectuării de investiţii pentru îmbunătăţirea structurii de cazare, alimentaţie publică, agrement, porturi turistice şi parcuri de distracţie.

Programul de guvernare 2013 – 2016 prevede oferirea de facilităţi fiscale operatorilor din turism care obţin eticheta ecologică pentru pensiunile şi capacităţile de cazare pe care le deţin, dar şi transformarea litoralului românesc în Zonă cu statut special, cu limită teritorială de 10 km pe uscat şi 10 km în largul mării. Acest statut se aplică şi regimului fiscal pentru cazinouri şi jocuri de noroc.

 

 

 

Sursa: capital.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *