Stilul marocan

Contact
Situat intre Europa si Africa, Oceanul Antlantic si Marea Mediterana, Marocul este o tara a contrastelor, aducand influente atat din culturile tarilor europene cat si a celor nord-africane. Realizand o combinatie aproape perfecta dintre nou si vechi, modern si traditional, stilul marocan devine din ce in ce mai popular in casele moderne.
 
Avand particularitati ale mai multor stiluri, decorul marocan este usor de realizat daca doriti sa nu faceti modificari drastice in locuinta. Folosind cateva accesorii decorative specifice stilului veti aduce in casa voastra putin din cultura marocana. Insa, pentru obtinerea unui spatiu cat mai autentic nu trebuie omis nici un detaliu.
 
Paleta cromatica specifica stilului marocan este una indrazneata, energica, ce aduce un contrast de culori intense, precum albastru royal, purpuriu, rosu puternic, cu nuante calde de bej, gri si alb. Inspirate din natura, aceste culori se regasesc atat in finisajul peretilor cat si in decorul mobilierului. O combinatie inedita de culori prezinta si covoarele orientale, incarcate cu motive traditionale. 
 
Pentru confectionarea mobilierului sunt folosite materiale naturale, in special lemnul foarte putin prelucrat, cu motive bogate, avand o sculptura manuala deosebita. Se foloseste mult si fierul forjat cu forme geometrice si cu un design complicat. Piesele de mobilier sunt joase si confortabile, iar scaunele, divanele si fotoliile sunt imbracate cu tapiserie viu colorata. Canapelele sunt confectionate din materiale luxoase, decorate cu perne cu imprimeuri cat mai detaliate. 
 
Peretii pot fi decorati cu piese din ceramica pictata sau cu carpete, in timp ce restul spatiului este accesorizat cu ghivece din teracota pictata, obiecte decorative din fier forjat, lemn sau sticla colorata si cufere din lemn atent sculptate. Aceste elemente prind viata mai ales intr-o lumina difuza, create atat de draperiile din matase ce coboara sub forma de cascada din tavan pana la podea, cat si de felinarele si lampile specifice marocane.
Sursa: incasa.ro