Sfaturi pentru locuinte mai luminoase

Contact

Locuintele au numai de castigat de pe urma luminii naturale. Pe langa faptul ca infrumuseteaza incaperile, lumina accentueaza culorile si contrastele, si creeza impresia unui spatiu mult mai mare, mai vesel si mai primitor, fata de o locuinta intunecata, slab luminata.locuinta luminoasa (4)

O fereastra mare sau un perete din sticla sunt ideale pentru a pastra permanent legatura cu exteriorul si pentru a aduce lumina naturala inauntru. Nu multe locuinte au norocul de a avea ferestre mari sau pereti din sticla, ceea ce ne indeamna sa cautam alternative pentru a ne bucura de cat mai multa lumina naturala.

Potrivit Apartmenttherapy.com, exista cateva solutii simple, usor de adoptat, pentru a da mai multa lumina naturala casei tale.

Oglinzile sunt cunoscute pentru avantajele pe care le ofera oricarei incaperi. Pe langa faptul ca te ajuta sa creezi senzatia unui spatiu mai mare, o oglinda agatata in locul potrivit va reflecta cu generozitate lumina naturala. Asezata pe acelasi perete cu fereastra, oglinda va da impresia unei ferestre in plus, si va reflecta lumina si privelistea de afara atunci cand e asezata pe peretele opus ferestrei.

Suprafetele reflectorizante, precum un perete sau un blat de bucatarie lacuite, pot avea o contributie importanta in amplificarea luminii naturale.

Poti ajuta lumina naturala sa-ti imbogateasca incaperile si prin vopsirea tavanului intr-o culoare usor mai deschisa decat peretii.

Cu sau fara oglinzi, suprafete reflectorizante sau tavane varuite in culori deschise, pentru a te bucura de incaperi mai luminoase trebuie, in primul rand, sa lasi lumina naturala sa patrunda liber. Cu alte cuvinte, nu aseza obiecte de mobilier mari in dreptul ferestrelor, renunta la perdele si draperii groase si pastreaza geamurile curate.

Sursa: casamea.ro