Românii, interesaţi de proprietăţile rezidenţiale în insolvenţă scoase la vânzare

Românii, interesaţi de proprietăţile rezidenţiale în insolvenţă scoase la vânzare

Românii au început să fie tot mai interesaţi de proprietăţile rezidenţiale în insolvenţă scoase la vânzare inclusiv pe perioada Târgul Naţional Imobiliar (TNI), ofertele pentru locuinţele în cele şapte ansambluri din portofoliul Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR) plecând de la 16.200 de euro plus TVA.

Astfel, dacă în anul 2008 o vilă în cadrul complexului American Village Pipera costa între 200.000 şi 400.000 de euro, acum vilele din acelaşi ansamblu rezidenţial pot fi cumpărate direct de la lichidator la preţuri cuprinse între 65.000 de euro şi 125.000 de euro plus TVA. Apartamente de vacanţă cu vedere la mare în Staţiunea Olimp sunt acum accesibile în cadrul TNI cu preţuri de la 40.000 euro plus TVA.

Valoarea estimată a portofoliului CITR este de 50 milioane de euro şi cuprinde şapte ansambluri rezidenţiale din Bucureşti, Cluj, Braşov, Iaşi. Pe lângă acestea, CITR mai oferă spre vânzare trei hoteluri şi 10 clădiri de birori, dintre care două în Bucureşti. Swan Office & Technology Park din zona de Nord a Bucureştiului este promovat la TNI la 42,761 milioane de euro.

Dezvoltatorul imobiliar Adama a venit cu o serie de oferte speciale, valabile până la finalul lunii mai. Vizitatorii care vor achiziţiona până la 31 mai un apartament într-unul din proiectele Adama finalizate recent în Titan beneficiază de discount-uri de până la 8.500 euro/apartament, echivalentul a aproximativ 10%, în funcţie de modelul apartamentului. Apartamentele de două camere din Edenia Titan aflate la ofertă specială au suprafeţe cuprinse între 49 şi 59 mp şi preţuri de 59.900 euro (TVA inclus), respectiv 69.900 euro (TVA inclus), reduse de la 65.500 euro şi 78.500 euro. Cele mai căutate tipuri de apartamente, cele de două camere, sunt la preţuri promoţionale şi în cazul Evocasa Optima II, putând fi achiziţionate cu preţuri începând de la 56.900 euro (TVA inclus), reduse de la un preţ de listă de 62.900 euro.

În cele trei zile ale târgului, potenţialii cumpărători pot beneficia de preţuri speciale pentru toate locuinţele prezentate la TNI. Cei care optează pentru plata cash obţin reduceri între 5% – 10% la majoritatea dezvoltatorilor.

Imopedia a realizat, special pentru TNI, patru hărţi cu discounturi ale proprietăţilor din Capitală – două pentru locuinţele noi şi două pentru cele vechi. Un milion de euro este cel mai mare discount negociat de Imopedia pentru o vilă din zona aviaţiei, dar şi cei care doresc un penthouse din zona de Nord au o reducere negociată de 50.000 de euro.

Printre ansamblurile rezidenţiale care îşi prezintă oferta la TNI se află Vista Rezidential Concept, City Point, Vitan Residence 2, Adora Urban Village, GreenVista Residence , Corbeanca Park, 19th Residence, Cubic Residence, Studio Plus Residence, North Lane Residence, Doamna Ghica Plaza, Metropolitan Residence, Hystria Residence, Apollo Residence Berceni, Margelelor 11, Alba Iulia Residence, Brown Residence, New Town Residence, Barcelona Residence, Dream Residence, Militari Residence, Greenfield, Alegria Residence.

Cu scopul de a aduce în atenţia publicului şi a informa cumpărătorii în privinţa beneficiilor unei case eficiente din punct de vedere energetic şi responsabile faţă de mediu, Consiliul Român pentru Clădiri verzi din România (ROGBC) a realizat, la TNI, Green Home Pavilion. În cadrul acestuia sunt prezentate sisteme şi produse pentru case verzi şi este oferită consultanţă gratuită pentru a economisi bani prin alegerea unei locuinţe sustenabile de o calitate superioară.

Programul de vizitare al Târgului Naţional Imobiliar este, în zilele de 9 şi 10 mai, între orele 10,00 – 19,00, iar în data de 11 mai, între orele 10,00 – 16,00. Biletul de intrare costă 5 lei.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *