Revine apetitul micilor investitori pentru apartamente de închiriat

Revine apetitul micilor investitori pentru apartamente de închiriat

Compania cu capital turc Opus Land Development, controlată de familia Buyukhanli, a vândut în acest an 25 de apartamente din cadrul ansamblului rezidenţial Cosmopolis, amplasat în Ştefăneştii de Jos, unui grup de mici investitori interesaţi de închirierea proprietăţilor achiziţionate.

Dezvoltatorul a lansat, alături de managerul şi agentul exclusiv al proiectului – compania Coldwell Banker Affiliates of Romania, un produs dedicat acestei categorii de investitori.

„Am sesizat că investitorii s-au întors în piața imobiliară și am decis să lansăm un produs care să li se adreseze. Nu vorbim de un număr la fel de ridicat ca în perioada 2005-2008 dar există persoane care dispun de resurse financiare și care doresc o investiție sigură, o investiție care să le aducă un randament anual superior celui oferit de, spre exemplu, un depozit bancar”, a declarat Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Produsul, denumit „Business la cheie“, garantează chiria pentru primul an, în eventualitatea neînchirierii locuinţelor cumpărate. Până acum, cele 25 de apartamente cumpărate prin intermediul acestui produs au fost deja închiriate. Chiriile lunare practicate în cadrul proiectului pleacă de la 300 de euro pentru o garsonieră, aproximativ 350 de euro pentru un apartament cu două camere, aproximativ 400 de euro pentru un apartament cu trei camere si de la 550 de euro pentru o vilă.

Majoritatea investitorilor au cumpărat un „pachet“ de 2-3 locuinţe, cea mai mare tranzacţie fiind reprezentată de un număr de şase unităţi locative, potrivit reprezentanţilor companiei de consultanţă. Randamentul anual, în euro, al achiziției unei locuințe în vederea închirierii, în cadrul Cosmopolis, poate ajunge la 9%, în funcție de numărul de locuințe achiziționate și de variantele de mobilare alese, randament care este net superior dobânzilor medii de pe piața bancară, care se situează la un nivel de 3-4% pe an.

Continuă extinderea

În cadrul acestui ansamblu rezidenţial au fost construite până acum 1.400 de locuinţe, iar dezvoltatorul şi-a propus, ca până la finalul acestui an, să crească numărul la 1.700 de unităţi. Bugetul de investiții pentru acest an este de aproximativ 18 mil. euro, sumă care va fi direcționată atât spre finalizarea a cel puțin 400 de locuințe cât și înspre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. Astfel, va fi amenajat lacul din apropierea ansamblului, se va construi un ponton și se va amenaja o plajă, o piscină, un bar și mai multe terenuri sportive. Până în prezent, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 235 mil. euro, în construcția de locuințe, infrastructură, spații comerciale și spații verzi.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 29.000 de euro + TVA 5% pentru un studio cu o suprafață construită de 49 de metri pătrați, de la 42.000 de euro + TVA 5% pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 63 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 82 de metri pătrați, are un preț de 55.600 de euro + TVA 5%.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile, cu o suprafață de 112 metri pătrați construiți și un preț de 90.000 de euro + TVA 24%.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținut de familia Buyukhanli din Turcia. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent în Istanbul un proiect rezidenţial, Barbaros Besikta, cu 30 de etaje şi o suprafaţă construită de 40.000 de metri pătraţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *