Puiu Popoviciu investeste intr-un office building aflat intr-o zona istorica protejata

Puiu Popoviciu investeste intr-un office building aflat intr-o zona istorica protejata

Wellkept Imobiliare, o firma controlata de o societate inregistrata in Cipru si asociata cu numele omului de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, a inceput constructia unei cladiri de birouri cu cinci etaje pe Bulevardul Nicolae Balcescu din centrul Bucurestiului, vizavi de Sala Dalles.

Tatika Investments detine 90% din firma Wellkept Imobiliare, restul titlurilor fiind in posesia lui Andrei Bejenaru.

Firma cipriota Tatika Investments a fost de-a lungul timpului implicata in peste 20 de companii romanesti, conectate direct sau indirect la interesele oamenilor de afaceri Puiu Popoviciu, Nicolae Badea si Radu Dimofte.

Puiu Popoviciu detine Baneasa Mall, cel mai mare shopping mall din Romania, Niculae Badea este presedintele clubului Dinamo, iar Dimofte este partenerul traditional de afaceri al lui Popoviciu. Cei trei afaceristi au mai figurat printre fondatorii afacerii de telefonie mobila MobilRom („Dialog”), actuala subsidiara a companiei Orange.

Potrivit datelor Wellkept Imobiliare firmei trasmise Mediafax, proiectul Balcescu 17A va fi realizat pe un teren cu o suprafata de doar 333 metri patrati.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, terenul se afla intr-o zona istorica protejata. Documentatia care a stat la baza aprobarii PUZ-ului propunea construirea imobilului astfel incat sa asigure crearea unei cai de acces spre Sala „Omnia” aflata in imediata vecinatate a terenului. Langa teren este amplasat un imobil, in stare avansata de degradare, aflat pe lista monumentelor istorice.

Proiectul dezvoltat de Wellkept Imobiliare va cuprinde spatii de tip comercial si de birouri, cladirea in ansamblul ei avand caracteristici arhitecturale, dar si functionale care se potrivesc cu modelele de afaceri ale intreprinderilor mici si mijlocii sau ale practicienilor individuali avand partitionari cuprinse intre 237 si 290 metri patrati pe etaj.

Astfel, la subsol, parter si mezanin vor fi amplasate spatii comerciale, iar la etajele 1-5 se vor regasi spatii deschise pretabile in mod special pentru zone de birou, spatii tehnice sau grupuri de utilitate generala.

Constructorul este firma Comnord, controlata de omul de afaceri Sorin Creteanu.
Autorizatia de constructie a fost aprobata in luna august de Primaria Municipiului Bucuresti, iar lucrarile sunt programate sa se intinda pe o perioada de 3 ani. Data de finalizare a constructiei este luna noiembrie 2015.

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *