PRIMUL EVENIMENT DE LANDSCAPE ARCHITECTURE DIN ROMÂNIA – LAUD 2014

PRIMUL EVENIMENT DE LANDSCAPE ARCHITECTURE DIN ROMÂNIA – LAUD 2014

ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România organizează pe 3 iunie, la Athénée Palace Hilton, primul eveniment din România dedicat spațiilor publice urbane și spațiilor verzi – Expoconferința Internațională de Arhitectură LAUD 2014.

Participă peste 150 de arhitecți, arhitecți șefi de orașe, peisagiști, city manageri și directori din cadrul primăriilor.

Cei mai premiați arhitecți de landscape din Europa vin la București.headerlaud_760x143px

Invitatul special al primei ediții LAUD este arh. Martí Franch Batllori, laureatul Bienalei Europene de Landscape Architecture care va prezenta cel mai mare proiect de restaurare din întregul bazin Mediteranean.

În cadrul evenimentului LAUD 2014 va fi prezentat, de asemenea, proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie. Proiectul realizat de arhitectul Chris Churchman, care a primit anul trecut cea mai înaltă distincție pentru arhitectură, design-ul și amenajarea spațiilor exterioare.

Arhitectul Phil Askew va aduce în atenția publicului proiectul de reconversie a Parcului Olimpic din Londra, la ora actuală cel mai complex sit de regenerare urbană din Europa. Fostul Parc Olimpic va deveni în viitorul apropiat una dintre cele mai căutate zone rezidențiale și de evenimente din Londra.

Place de la Republique din Paris, Parcul Fengming Mountain din Chongqing și Piaţa Sowwah din Abu Dhabi, proiecte realizate de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners, aflat în top 10 al celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole fac parte din programul sesiunii plenare de deschidere.

Totodată, în cadrul primului eveniment din România dedicat spațiilor publice urbane și spațiilor verzi va fi prezentat, de către arhitectul șef Gheorghe Pătrașcu, proiectul „București, orașul de mâine”, ce cuprinde planul integrat de dezvoltare urbană a zonei centrale din Capitală în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

Din program: „PECULIAR ECOSYSTEMS, on re-rehabilitating landscapes”, „National Maritime Museum, Greenwich, London”, „Landscape, Art and Urbanism for Sustainable Cities”, „To landscape or not to landscape… this is the problem!”, „The Queen Elizabeth Olympic Park – A new park for London”, „Integrated Plan of Urban Development, Central Area, Bucharest”, „Landscapes and Identities”.

Evenimentul va avea loc pe 3 iunie, între orele 10:00 – 18:30, la Athénée Palace
Hilton, sala Le Diplomate Grand Ballroom.

Programul complet LAUD 2014, lista invitaților și a speakerilor pe www.laud.ro

Info/Acreditări de presă: +40741117720.

Organizatori: ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România.

Parteneri instituționali: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Peisagiștilor din România și Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România.

Mulțumim sponsorului: HIWATERS, travel partner – Automobile Bavaria Group – BMW, partenerului media principal: Igloo, partenerului de comunicare: Zeppelin, partenerului media online – SpatiulConstruit, partenerilor media – Arhitext, Arhitectura 1906, Arhimania, Roarhitect, Inspirationist, Pardoseli Magazin, Mansarde și Acoperișuri, Spa Magazin, World Architecture, Archilovers, Instal Focus, Ibc Focus, Case și Grădini și Proiect Casa.

LAUD 2014 este un eveniment creat de ABplus Events și face parte din seria expoconferințelor internaționale pentru arhitecți și contractori, organizate la București, Varșovia și Budapesta, alături de INGLASS, GIS, RIFF și CONTRACTOR.

Grupul de companii ABplus este specializat în crearea, dezvoltarea și organizarea de evenimente de mari dimensiuni, de tip: târguri, expoziții, conferințe, festivaluri. ABplus are o experiență de 17 ani pe piața de evenimente din România și are în portofoliul peste 150 de evenimente de mari dimensiuni pentru diferite industrii: construcții, arhitectură, energie, sănătate, educație, agricultură, servicii. ABplus Events este creatorul conceptului de rețea națională de expoziții și este lider pe piața evenimentelor expoziționale pentru industria construcțiilor prin brandul CAMEX. Mai multe despre evenimentele organizate de ABplus Events pe www.abplus.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *