Pentru un decor cu personalitate – mobilierul pictat

Contact

Cateva tuse de culoare pot oferi personalitate obiectelor de mobilier banale, iar celor vechi le va reda stralucirea de altadata. Cu determinare, un pic de indemanare si creativitate, poti face minuni.

MOBILIER PICTAT

Pictarea mobilierului
Ai casa amenajata cu mobila de serie, care nu se evidentiaza prin nimic deosebit? Ce-ar fi sa-i dai un pic de culoare si sa o scoti astfel din anonimat?!

MOBILIER PICTAT (1)

Pentru a da interiorului un aer fresh, nu este nevoie sa o pictezi pe toata, ci e suficient sa-ti pui amprenta creativa pe una-doua piese. Iar pentru a face acest lucru, nu trebuie sa fi terminat Artele. Cel putin nu in cazul in care ti-ai propus ceva simplu, de genul sa aplici un nou strat de vopsea sau sa realizezi cateva ornamente.MOBILIER PICTAT (2)

Daca insa iti doresti un look mai elaborat, atunci chiar ai nevoie de talent sau de ajutor de specialitate. Pentru a te apuca de treaba, iti trebuie: pensule de diverse dimensiuni, vopsele speciale pentru lemn, pe baza de latex sau ulei, vopsele acrilice pentru decor, diluant.

MOBILIER PICTAT (3)

Inca de la inceput, este bine sa stii cateva lucruri: de pilda, ca vopselele mate exceleaza la capitolul acoperire, spre deosebire de cele pe baza de ulei, care insa au marele avantaj ca sunt foarte rezistente si se fixeaza foarte bine; apoi ca, desi pare o joaca, alegerea culorilor trebuie facuta in functie de cromatica predominanta a decorului. Iti garantez ca vei avea parte de o experienta foarte frumoasa si relaxanta, dublata de satisfactia extraordinara ca iti vei infrumuseta locuinta cu un lucru facut chiar de mana ta.

MOBILIER PICTAT (4)
Odata lamurite aceste lucruri, iti aratam pe scurt cum ar trebui sa decurga pictarea unui obiect de mobilier:

– Adu obiectul intr-o incapere cu ferestre, bine ventilata si aerisita. Sterge-l de praf sau curata-l, dupa care slefuieste suprafata cu un glaspapir. Sterge-l din nou cu o carpa curata si uscata.
– Aplica vopseaua primer (care trebuie sa se potriveasca cu tipul de vopsea ales), pentru a asigura baza pentru vopsire. Asteapta timp de patru ore. Apoi da inca un strat de primer si lasa sa se usuce.
– Aplica vopseaua de sus in jos, in aceeasi directie, pentru a evita aparitia urmelor inestetice
(da unul sau mai multe straturi, in functie de efectul pe care vrei sa-l obtii).
– Dupa ce s-a uscat, iar „fundalul” este gata, realizeaza, folosind vopsea acrilica si o pensula mai fina, elementele decorative preferate (flori, frunze, fluturasi, buline, motive geometrice etc.).

MOBILIER PICTAT (5)

Un sfat pretios: pentru a nu da gres atunci cand combini culorile, ar fi bine sa apelezi la specialistii din magazinele de vopsele, care iti vor doza culorile ca la carte, in functie de propriile cerinte si preferinte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro