NEPI vrea sa-si majoreze capitalul cu 80 milioane euro pentru noi oportunitati de investitii

NEPI vrea sa-si majoreze capitalul cu 80 milioane euro pentru noi oportunitati de investitii

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, va efectua o majorare de capital prin emisiune de actiuni in valoare de 80 milioane euro, in vederea finantarii de proiecte imobiliare.

„Incasarile aferente majorarii de capital se vor folosi pentru a finanta partial proiectele de dezvoltare existente, precum si potentiale oportunitati de achizitii si dezvoltari. Acest lucru este in conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe oportunitati care conduc la maximizarea pe termen lung a castigurilor recurente pe actiune atribuibile actionarilor. Majorarea de capital, desfasurata pe Bursa din Johannesburg va fi implementata printr-o oferta de actiuni tip accelerated book build la care vor putea participa doar investitorii publici”, se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Oferta se deschide luni.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursa de valori de la Londra, pe segmentul AIM.

Compania a atras, in noiembrie 2013, aprilie si iunie 2014, prin majorari de capital, un total de peste 140 milioane euro, bani utilizati pentru finantarea proiectelor.
NEPI a anuntat miercuri ca a cumparat un teren de 7,4 hectare in Piatra Neamt pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 metri patrati si ca va prelua si restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucuresti.

Mall-ul din Pantelimon va fi gata vara viitoare

Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucuresti, a carei suprafata inchiriabila este de 70.700 de metri patrati, este inchiriat in proportie de 85% si urmeaza sa fie finalizat in al doilea trimestru al anului 2015. NEPI a intrat in 2013 in proiect cand a preluat 70% din participatie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investitia este estimata la 150 de milioane de euro.

NEPI a cumparat in urma cu cateva luni un teren de 18 hectare in Timisoara de la fratii Marius si Emil Cristescu, unde intentioneaza de asemenea sa dezvolte un centru comercial, de pana la 80.000 de metri patrati.

Fondul sud-african de investitii mai are in curs de dezvoltare doua centre comerciale, in Bucuresti si Targu Jiu, Vulcan Value Centre si Shopping City Targu Jiu.

NEPI are afaceri in Romania de 1,2 miliarde de dolari

NEPI are in Romania un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, fata de 700 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

In primul semestru un profit atribuibil actionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 21,7 milioane euro.

Fondul a raportat in perioada analizata venituri nete din chirii de peste 30 de milioane de euro, cu 60% mai mult fata de acelasi interval din 2013. Datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane de euro la sfarsitul primului semestru.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

De asemenea, NEPI are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *