Mobilierul fantoma

Contact

scariMulti proprietari se confrunta cu problema spatiului, fiind nevoiti de cele mai multe ori sa achizitioneze piese de mobilier care, “inghesuite” in mica incapere, asigura doar partea functionala dar nu si cea estetica.

Tot din lipsa spatiului se renunta si la ideea unei amenajari dupa ultimele tendinte. Elementele fie nu se regasesc pe lista celor functionale fie nu isi gasesc locul printre cele deja existente in decor. Aceasta problema pare sa aiba o rezolvare odata cu aparitia pe piata a mobilierului “fantoma”.sticla

Pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu acest termen, mobilierul “fantoma” este de fapt mobilierul transparent, ce pare inexistent la prima vedere. Piesele de mobilier realizate din sticla sau din plastic au un impact major asupra spatiului. Fara a incarca vizual, acest tip de mobilier confera un aspect aerisit camerelor.

Marele avantaj al mobilierului “fantoma” este ca se adapteaza oricarui stil de design interior, si “nu tine cont” de marimea spatiului. Este de asteptat ca acest mobilier aproape invizibil sa se integreze cu usurinta intr-un decor modern, da cu siguranta aveti o oarecare retinere atunci cand vine vorba despre stilul rustic.

Combinatia dintre elementele rustice din lemn cu piesele de mobilier “fantoma” da un aspect original incaperii si o valoare estetica deosebita. Daca incaperile sunt mici si neancapatoare poti castiga spatiu, cel putin vizual, prin adoptarea acestui tip de mobilier. Mobilierul “fantoma” a fost utilizat initial in spatiile publice, pentru amenajarea saloanelor de cosmetica sau a cluburilor de noapte. Astazi, mobila cu elemente transparente este cea mai noua tendinta in design-ul interior.

Designerii folosesc mobilierul transparent in orice incaprere, in birouri, sufragerii, camere de zi, terase, chiar si in camerele copiilor. Scaunele “fantoma” sunt cele mai utilizate piese. Puse in jurul unei mese nu vor incarca spatiul la fel de mult ca traditionalele scaune. De asemenea, masuta de cafea va da un plus de dimensiune camerei daca va fi realizata dintr-un material transparent. Daca nu indraznesti sa folosesti obiecte de mari dimensiuni, poti opta pentru unele mai mici ca veioze, rafturi, accesorii, recipiente de depozitare transparente.


Share

 

 

 

 

 

 

Sursa: incasa.ro