Marsala, culoarea anului 2015 in designul interior

Contact

Compania Pantone este considerata o autoritate de renume mondial in domeniul exprimarii, explorarii si standardizarii culorilor si nuantelor.

Incepand din anul 1990, Pantone Color Institute nominalizeaza Culoarea Anului, previzionand astfel tendintele care vor fi urmate de catre numeroase domenii precum design interior, arta, moda sau lifestyle. PANTONE® MATCHING SYSTEM® este un standard international recunoscut si utilizat de catre designeri, artisti, producatori, comercianti si consumatori finali, in general de catre toti cei care lucreaza cu culori.marsala (6)

Conform Pantone Color Institute, culoarea anului 2015 este culoarea Marsala (PANTONE 18-1438 Marsala). Inspirata de vinul rubiniu, Marsala este o nuanta sofisticata, bogata, consistenta si stilata. Marsala poate fi folosita pentru a adauga o eleganta calda si intensa pentru orice camera a casei.

Aceasta culoare poate fi folosita pentru zugravirea peretilor, pentru decoratiuni sau mobila. Iese foarte bine in evidenta pe covoare, draperii, tapiterii, lenjerii de pat, perne decorative sau alte suprafete textile.

Marsala se imbina perfect cu tonuri de verde si albastru, galben si portocaliu, negru si alb stralucitor, precum si cu tonurile de pamant.marsala (7)

Indiferent de domeniul sau categoria in care este folosita, culoarea Marsala ofera nenumarate posibilitati de combinare si asortare cu restul finisajelor din casa, fiind usor de integrat cu orice decor.

Marsala – culoarea armoniei și a siguranței, este alegerea perfectă pentru amenajarea interioară. Aceasta oferă un aer sofisticat încăperii, încurajînd creativitatea și experimentarea culorilor.

De exemplu, un perete vopsit în maro cu nuanțe roșietice, ceea ce înseamnă, de fapt, marsala, va aduce eleganță, caldură și o notă dramatică în orice încăpere.

În bucătărie puteți utiliza un mobilier nou sau să înlocuiești blatul de lucru al vechiului mobilier cu nuanțe marsala.marsala (3)

Dar cea mai ușoară metodă de a folosi această culoare în interiorul casei voastre este prin intermediul textilelor, fie că e vorba de lenjeria de pat, de perne decorative, prosoape sau perdele și draperii. Puteți folosi atît imprimeurile florale, cît și cele în dungi.

Păstrați proporțiile și folosiți marsala pentru detaliile care completează designul unei camere: un covoraș, o cuvertură, o lampă de masă, o vază pentru flori.

Marele atu al culorii marsala este că poate fi combinată aproape cu orice altă culoare: de la verde și albastru, negru și alb strălucitor, galben și portocaliu pînă la tonurile de pămînt.

Referindu-se la această culoare, Latrice Eiseman, directorul executiv al Institutului de Culori Pantone, a subliniat: ” Marsala înnobilzează mintea, trupul şi sufletul, debordînd încredere şi stabilitate. Marsala este o nuanţă subtil seductivă, una care ne va face să îi îmbrăţisăm căldura”.marsala (1)

Deci, lăsați-vă inspirați de marsala și îndrăzniți să fiți cu un pas înaintea tuturor. Nu vă temeți să experimentați, să acceptați noul, să faceți schimbări în casă.

Oricît ar părea de exotică, marsala readuce nopțile liniștite de vineri în casă, cu un pahar de vin roșu și o carte bună. Iar orice culoare care ne amintește de un vin roșu este o culoare bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse: misiuneacasa.ro; expresul.com; pantone.com