Living in stil arabesc

Contact

STIL ARABESC (1)Daca sunteti atrasi de cultura orientala, atunci poate va surade ideea decorarii livingului in stil arabesc. Este unul dintre cele mai exotice stiluri pe care le puteti adapta casei dumneavostra. Este cunoscut faptul ca, in Arabia, in majoritatea caselor se sta pe jos, pe perne, traditie care dateaza vremurile nomadice, cand casele nu erau altceva decat simple corturi, iar interiorul era amenajat in cel mai simplu mod.

Daca alegeti sa va decorati livingul in stil arabesc, acesta va capata un aspect luxos. Cele mai multe persoane opteaza pentru acest design datorita atmosferei unice pe care o creaza.STIL ARABESC (1)

Este un stil care se aseamana foarte mult cu cel marocan sau persian. Asadar, daca v-ati plictisit de designul minimalist al living-ului dumneavoastra, este timpul pentru o schimbare.

Paleta cromatica va fi una bazata pe aspectul elementelor naturii. Astfel, puteti alege ca si culori principale nuante vibrante de rosu, verde, sau albastru. Va puteti juca apoi cu accente de galben, auriu, arginitiu si chiar turcoaz, o nuanta care, de altfel, se incadreaza perfect in acest stil.STIL ARABESC (2)

Pentru pereti puteti alege sa reconstituiti un peisaj din viata in desert, puteti alege motive specifice Orientului sau puteti picta peisaje traditionale.
Peretii cu modele in relief sunt o alta caracteristica a acestui stil. Intregul decor trebuie sa fie primitor si calduros.

Atunci cand decorati o camera in stil arabesc, accentul trebuie sa cada pe accesorii: perne decorative, covoras etnic pe mijloc, perne pentru podea, STIL ARABESC (2)perdele lungi traditionale, candelabre si abajururi pentru veioze care sa urmeze acelasi stil, oglinzi si altele.
Mobilierul specific este realizat, in mare parte, din lemn masiv si fier forjat.

Pentru illuminat, recomandam lumina difuza. Materialele si tesaturile trebuie sa urmeze sa se substituie paletei de culori prezentata mai sus si sa fie imprimata cu motive traditionale orientale. Pernele cu ciucurasi, o patura pe care este tesuta o scena din O mie si Una de Nopti sau covorase colorate si cu accente metalice, toate vor da camerei o aura magica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: freshome.ro, denoxa.com