Îşi revine piaţa locuinţelor de lux: 22 de blocuri noi au apărut în centrul Bucureştiului

Îşi revine piaţa locuinţelor de lux: 22 de blocuri noi au apărut în centrul Bucureştiului

Proiectele rezidenţial de lux prind din nou contur. Anul acesta au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare 22 de blocuri cu locuinţe de lux în zona Primăverii, Kiseleff – Aviatorilor, Dorobanţi – Capital, potrivit unui studiu realizat de siteul HomeFinders.ro.

Creşterea este semnificativă faţă de anii anteriori. În perioada 2012-2013 au fost construite doar opt proiecte rezidenţiale de lux în această zonă a Bucureştiului.

Cea mai atractivă zonă pentru dezvoltatori este Primăverii, unde se înregistrează un număr de 11 blocuri, deja finalizate sau în stadiu avansat de construcție. Aceasta este urmată de Kiseleff – Aviatorilor, cu un număr total de nouă proiecte. Pe ultimul loc se situează zona Dorobanți – Capitale, unde un singur proiect a fost finalizat anul acesta și încă unul este programat pentru anul viitor. Astfel, zona Primăverii însumează un număr de 49 de blocuri noi construite după anul 2000, în timp ce în Kiseleff – Aviatorilor se regăsesc 47 de proiecte, iar în Dorobanți – Capitale sunt 22 de proiecte.

Cele mai ridicate preţuri de vânzare sunt afişate în zona Primăverii, unde preţul mediu pe metru pătrat util este de 3.396 euro. Urmează zona Kiseleff – Aviatorilor, unde prețul mediu pe metru pătrat util este de 3.215 euro şi zona Dorobanţi-Capitale cu un preţ de 2.910 euro pe metru pătrat util.

Autorii studiului arată că nivelul numărului de tranzacții de vânzare se menține la un nivel scăzut, acest segment de piață al Capitalei fiind încă dominat de tranzacțiile de închiriere. Tendința din ultimii ani a proprietarilor de a orienta proprietățile spre închiriere în loc de vânzare se menține, unele dintre proiectele din această zonă fiind destinate doar acestui scop. În zonele analizate în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 august 2014 pe piața liberă s-au vândut mai puțin de 50 de unităţi de lux în blocuri construite după anul 2000.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *