Işi revine piaţa imobiliară din Spania

Işi revine piaţa imobiliară din Spania

Preţurile locuinţelor din Spania au urcat cu 0,8% în trimestrul doi din 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, fiind prima creştere anuală din ultimii şase ani, a anunţat luni Institutul naţional de statistică (INE) de la Madrid, transmite Reuters.

Indicatorul reprezintă cel mai recent indiciu al redresării celei de-a patra economii a zonei euro. În primele trei luni din acest an, preţurile locuinţelor din Spania au scăzut cu 1,6%.

În trimestrul doi din 2014, cel mai semnificativ avans, de 1,9%, s-a înregistrat la preţurile locuinţelor nou construite, în timp ce preţurile clădirilor vechi au urcat cu 0,2%, cea mai mare expansiune din 2007.

De la spargerea bulei speculative de pe piaţa imobiliară în 2008, care a provocat prăbuşirea vânzărilor de locuinţe în Spania, băncile s-au confruntat cu un nou val de credite neperformante.

Site-ul imobiliar Fotocasa.es a estimat la începutul acestei luni că preţurile locuinţelor au înregistrat o creştere lunară de 1%, cel mai semnificativ avans din ultimii opt ani. Fotocasa a anunţat că preţurile locuinţelor au scăzut cu 43,9% din aprilie 2007, când s-a înregistrat nivelul record de 2,592 euro pe metrul pătrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *