Investitiile cu iz european reanima statiunile balneare din Romania

Investitiile cu iz european reanima statiunile balneare din Romania

Centrele de tratament din Romania, pe vremuri cautate de milioane de turisti care veneau sa se refaca in timpul vacantei, isi recupereaza incet din gloria pierduta, in urma unor investitii facute cu bani europeni. Baile Govora sau Baile Herculane se numara printre „pacientii” tratati cu fonduri europene.

Baile Govora

Sursa foto: Valcea Turistica

Anul acesta, mai exact pe 27 mai, dupa aprope 100 de ani de la infiintare, Hotelul Palace a fost redeschis dupa un proces de renovare si reamenajare, in valoare de 4,4 milioane de euro, realizat cu fonduri europene. Tot in statiune si tot cu bani europeni a fost modernizat si parcul balnear, o investitie de 6,6 milioane de euro.

„S-au construit faleze de tip occidental pentru plimbari in aer liber si un traseu de cura balneara de 1,5 kilometru, pana in localitatea Curaturi. Ne gandim sa cream cat mai multe posibilitati de agrement pentru turistii care vor veni aici”, spunea, la data inaugurarii, primarul Mihai Mateescu.

Afectiuni tratate aici tratamentul bolilor respiratorii, boli degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze), boli reumatice articulare (tendonite, periatrite scapulohumerale), paraze, dar afectiuni ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive sau urinare.

Contraindicatii boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, sarcina incepand cu luna a 3-a, boli psihice, boli de natura tuberculoasa.

Statiunea Baile Herculane


Sursa foto: Cazare Baile Herculane

Statiunea nu a recapatat, inca, faima de alta data dar acest lucru se va putea face cu investitii pe masura. Pana acum, grupul timisorean MIR a reabilitat in intregime hotelul Domogled din Baile Herculane si a crescut nivelul de confor acordat de acesta turistilor, de la doua la trei stele. De asemenea, tot in urma investitiilor facute de acelasi grup, au fost reabilitate si reclasificate 150 de camere din cadrul hotelului Dacia din Baile Herculane.

Afectiuni tratate aici reumatism, discartroze si discopatii, devieri ale coloanei vertebrale,artroze, paralizii, pareze, diverse afectiuni ale aparatului repirator, ale celui digestiv sau de nutritie

Contraindicatii boli acute, tumori, T.B.C., sarcina, epilepsie, tulburari psihice, sindrom hemoragic

Tusnad


Sursa foto: Destinatii Europene

In statiunea Tusnad au fost investitii aproximativ opt milioane de euro, de catre Societatea Tusnad, care a reabilitat mofeta naturala (mofeta folosita in scop terapeutic la noi in tara este un fenomen unic in lume), a modernizat hotelul Tusnad si hotelul Olt.

Afectiuni tratate aici cardiovasculare, tulburari circulatorii, afectiuni ale miocardului, ale sistemului nervos, cele digestive
Contraindicatii cazuri de formatiuni tumorale, reumatism articular acut, insuficienta cardiaca si tiroidite.

Statiunea Geoagiu Bai


Sursa foto: Romania ICI

Statiunea Geoagiu Bai si-a recaptat stralucirea de alta data si renumele de „Destinatie Turistica de Excelenta”, in urma unor investitii de peste cinci milioane de euro in infrastructura turistica. Banii au fost alocati de la consiliul local, care a accesat fonduri europene, dar si de la compania privata Vacanta.

Afectiuni tratate aici Afectiuni reumatismale, degenerative inflamatorii , abarticulare, post traumatic, ginecologice, afectiuni ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice,nevroze astenice, afectiuni ale aparatului renal,afectiuni asociate endocrine, de nutritie, metabolice

Contraindicatii Boli febrile acute, iInsuficienta cardiaca, decompensata, infarct miocardic, epilepsie

Baile Balvanyos


Sursa foto: Ziarepenet

Statiunea balneoclimaterica Baile Balvanyos este un alt exemplu de destinatie turistica pentru tratament modernizat cu facilitati pentru welness si SPA. Investitia a fost realizata din fondurile REGIO, de aproape trei millioane de euro.

Afectiuni tratate aici tratarea afectiunilor stomacale si intestinale, a afectiunilor de cord si ale sistemului vascular

Contraindicatii boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, sarcina peste 3 luni

Hatuica, din Covasna

Centrul de tratament balnear din localitatea Hatuica, in judetul Covasna, a reintrat in circuitul turistic la sfarsitul lunii trecute, dupa ce a fost construit in urma cu aproape doi ani. Investitia necesara s-a ridicat la aproximativ 600.000 de euro, dintre care mai mult de 330.000 de euro au fost asigurati de fostul Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar restul de autoritatile locale.

Afectiuni tratate aici cardiovasculare, tulburari circulatorii, afectiuni ale miocardului, ale sistemului nervos, cele digestive

Contraindicatii cazuri de formatiuni tumorale, reumatism articular acut, insuficienta cardiaca si tiroidite.


Share

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *