Investitie israeliana de 2,5 milioane de euro intr-un proiect imobiliar din Bucuresti

Investitie israeliana de 2,5 milioane de euro intr-un proiect imobiliar din Bucuresti

Meric Capital, vehicul de investitii creat de compania Plotkin Project din Israel, a finalizat primul sau proiect imobiliar din Romania, in centrul Bucurestiului, cu 16 apartamente, investitie de 2,5 milioane de euro.

Odata cu finalizarea proiectului, de pe strada Dogarilor, dezvoltatorul a crescut preturile de vanzare cu 5%, conform planului initial. Astfel, un apartament cu 3 camere vandut in perioada constructiei cu 125.000 euro+TVA este scos la vanzare acum la 131.200 de euro+TVA.

„De-a lungul constructiei proiectului, am incercat sa fim flexibili si sa le oferim clientilor posibilitatea de a avea un cuvant de spus in privinta anumitor detalii de finisaj sau compartimentare a apartamentelor. Conform planului initial, in aceasta etapa de dezvoltare preturile cresc cu 5%”, a declarat, intr-un comunicat, Madalin Blaj, project manager Meric Capital.

El a mentionat ca la inceputul contructiei Central Garden Residence, interesul pentru proiectele rezidentiale adresate clientilor cu venituri peste medie era scazut, acestia preferand proiectele vechi sau noi la preturi cat mai mici, in 2014 tendinta pietei imobiliare s-a schimbat, iar pretul ansamblurilor noi din zona centrala a trecut de 2.000 de euro/mp.

„Am inceput constructia intr-un moment sensibil al pietei imobiliare. Din fericire, in prezent, numarul clientilor interesati de un astfel de ansamblu de locuinte a crescut, iar prin comparatie cu alte ansambluri din zona ne situam chiar in partea de jos a marjei de preturi. De aceea, nici nu am pus accent pe vanzari in timpul constructiei. Pana acum am vandut 5 din cele 16 apartamente, in general, cele mai mari, respectiv si cele mai scumpe apartamente din complex”, a explicat Blaj.

Cum este structurat Central Garden Residence

Central Garden Residence este structurat pe 4 etaje si este situat in centrul Bucurestiului, pe strada Dogarilor, la intersectia strazii Tunari cu strada Mihai Eminescu.

Compania detine alte patru terenuri in Bucuresti, in zonele Obor, Stefan cel Mare, Muncii, toate cumparate in 2007-2008, unde vrea sa dezvolte in urmatorii ani cate 100 de locuinte. Primele doua proiecte vor incepe anul viitor, iar investitiile sunt de 4,7 milioane de euro pentru fiecare. In plus, dezvoltatorul detine un teren de 32.000 de metri patrati in Corbeanca.

Plotkin Project din Israel este un grup privat de companii, implicat in special in proiecte imobiliare, cu birouri in Tel Aviv, Shanghai si Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *