Inspirație Urban Chic

Contact

Trucul în decorarea oricărei încăperi nu constă  atât de mult în ceea ce puneți, scoateți sau chiar ce culoare alegeți, ci în a avea un concept clar al produsului final. Noua tendință în designul interior Urban Chic constă în alegerea elementelor simpliste, minimaliste, care o fac foarte ușor  de realizat. În cele din urmă, rezultatul va fi o casă superbă, modernă, plăcută ochiului și ușor de îngrijit.

Urban Chic se concentrează pe ideea accentuării unui anumit punct. Pentru unii priveliștea ce se află dincolo de ferestre este atât de importantă și minunată încât este păcat să fie acoperită cu perdele sau draperii..  În designul Urban Chic nu ai acestă problema, perdelele, în general, nu prea există. În schimb, priveliștea reprezintă o operă de artă care trebuie evidențiată și nu ascunsă.

Cascadele pot fi un element central ideal de adăugat în interiorul oricărei încăperi și care servește ca și punct central în jurul căruia toate celelalte elemente din încăpere se amestecă sau.. chiar un bolovan de 2 tone așezat în camera de zi..

Un design Urban Chic este simplu de realizat daca ținem cont de câteva elemente de bază:

  • mobila ar trebui să aibă o nuanță unică, neutră, de culoare maro, negru sau alb, care să nu conțină niciun model. Dacă aveți un buget redus este foarte  usor și ieftin sau obțineți acest aspect. Pereții trebuie să fie vopsiți în aceeași familie de culori ca și mobilierul (adică mobilierul de culoare maro închis va fi supus unor nuante tot de maro, mobilierul negru poate avea pereți cenușii etc.).

  • pereții trebuie păstrați destul de goi. Pentru mobilierul negru și pereții cenușii sau mobilierul alb cu incaperile albe sunt necesare doar câteva imprimeuri alb-negru, iar pentru tonurile de maro, fotografiile sau picturile în tonuri sepia sunt cele mai bune alegeri, dar, din nou, nu ar trebui să includă mai mult de unul sau 2 imprimeuri/tablouri pe un singur perete.

  • decorul ce include perne și accesorii (precum vase, sculpturi etc.) ar trebui să fie redus la minimum și ar trebui să fie în culori pale, cum ar fi salvie, gri deschis, lavanda, crem, etc.

  • mesele, mesele de cafea și consolele trebuie să fie în tonuri de gri pentru camera gri sau lemn cu sticlă de culoarea chihlimbarului pentru camerele maro. Camerele albe pot folosi lemn de culoare albă cu sticlă mată pentru a menține acel punct focal pe care l-ați ales.

  • în cazul în care, totuși, perdelele sunt utilizate,  acestea ar trebui să fie aceeași culoare ca pereții și fără model. Acest lucru nu numai că face ca spațiul să pară mai mare, ci și să se asigure existența punctului central.

Dacă vă gândiți la decorare sau redecorare, realizarea designului interior Urban Chic este relativ ușoară, creând un fundal plăcut pentru elementul unic pe care doriți să-l accentuați în camera dumneavoastră.

Ideală ar fi o culoare îndrăzneață, un obiect cu design special sau formă geometrică atipică pentru a atrage imediat ochiul.

French Style

Fie că este vorba despre o statuie, o cascadă, o priveliște sau chiar o stâncă, acest element central creează un punct de interes și o conversație din momentul în care oamenii intră în camera ta.