Imbracarea peretilor in piatra si lemn

Contact

Odata cu “imbracamintea” peretilor din lemn sau din piatra, in stil rustic, aducem un suflu al naturii in casele noastre, iar acest lucru poate fi valabil chiar si atunci cand materialul folosit il imita foarte bine pe cel original. Iata cateva sfaturi si trucuri care v-ar putea prinde bine in cazul in care va decideti sa transformati peretii locuintei si totodata atmosfera din casa.

decor cu piatra (1)

Peretii imbracati astfel aduc prin intermediul opticii rustice natura in locuintele noastre, emana confort, caldura si se adapteaza foarte usor unui stil de amenajare traditional insa si unuia modern.

Putem imbraca mai multi pereti ai aceleiasi incaperi?

Avand in vedere ca aceasta “imbracaminte” joaca rolul unei “atractii” optice indicat ar fi ca doar un singur perete sa fie decorat astfel. Cel mai potrivit este peretele care domina in incapere, ferestrele ii stau vis-à-vis  sau intr-o parte, iar astfel jocul intre lumina si umbre va fi mult mai accentuat si de efect.

decor cu piatra (4)

Daca in trecut, pentru a reda peretilor o forma interesanta sau pentru a-i impodobi intr-un mod spectaculos erau folosite caramizi sau alte materiale care luau din spatiul incaperii, astazi situatia este diferita. Peretii pot fi imbracati intr-un fel de panouri, a caror grosime este de putini centimetri, iar astfel poate fi economisit din spatiu, greutate si costuri. Aceste panouri se pot gasi in magazinele de specialitate din piatra sau din imitatie. Bineinteles ca peretele poate fi imbracat in totalitate in lemn, iar astfel ii putem reda un aer traditional.

decor cu piatra (2)

Dupa ce criterii este aleasa culoarea?

Alegerea culorii este in primul rand o chestiune de gust. In general este valabila urmatoarea “regula”: in cazul interioarelor moderne potrivite sunt structurile clare, in linii drepte, fata de cele care dau senzatia ca ar fi neprelucrate.

decor cu piatra (3)

Sunt acesti pereti imbracati potriviti sau/si pentru baie sau bucatarie?

Majoritatea materialelor folosite pentru a-i imbraca sunt de regula rezistente la apa si in general nu ar trebui sa fie nicio problema daca acestia se afla in baie si/sau bucatarie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.incasa.ro
Share