Folosirea culorilor in amenajarile interioare

Contact

Chiar daca poate nu esti cea mai indrazneata persoana, uneori tot te plictisesti de atatea tonuri de bej. Culorile complementare sunt un pariu destul de sigur: indraznete, dar lipsite de mari riscuri. Exista, insa, cateva trucuri care te ajuta sa obtii amenajari de invidiat.

1. Combina texturi! In cazul culorilor complementare nu spune nimeni ca n-ai voie sa combini texturi, ba chiar iti recomandam imprimeurile florale impreuna cu dungile late (pe o suprafata ceva mai mare). Atentie la proportii si ramai in gama mai deschisa a culorilor. Daca vrei sa “calmezi spiritele”, o suprafata netexturata de culoare neutra se potriveste perfect!AMENAJARI INTERIOARE (4)

2. Nu te opri la culorile standard! Fereste-te pe cat posibil de tonurile clasice, cele foarte aproape de culorile primare sau secundare. In schimb, joaca-te cu nuante si tonuri variate, indraznete. Exista si un motiv: culorile complementare standard sunt foarte des asociate cu sarbatorile de iarna sau cu sigle ale unor companii ori echipe de fotbal. Parca n-ai vrea sa simti ca e Craciunul 365 de zile pe an, nu?AMENAJARI INTERIOARE (2)

3. Porneste de la ce ai deja! Daca vrei o amenajare noua, nu inseamna ca trebuie sa renunti la ce este vechi! Marele avantaj al culorilor complementare este ca sunt usor de gasit pe piata, ceea ce inseamna ca daca ai deja o pata de culoare in camera o poti “asezona” imediat folosindu-te de complementara sa. Iar daca te-ai pierdut intr-o mare de griuri si bejuri, cateva elemente colorate iti pot scoate amenajarea din anonimat!AMENAJARI INTERIOARE (3)

4. All in – ca la poker. Uneori, a fi mai indraznet decat indraznetii da un rezultat mai bun. Daca ai personalitatea necesara nu te opri doar la un pachet de culori complementare, ci combina schemele intre ele!AMENAJARI INTERIOARE (1)

5. Doar un strop de culoare. Da, de multe ori, doar un strop de culoare este suficient. Cateodata, insa, e nevoie de doi. Sa luam exemplul unei camere amenajata in culori neutre in care proprietarul, putin timid, decide sa introduca fotolii intr-o culoare puternica. Desi poate parea suficient de colorat, noi va sfatuim sa achizitionati si cateva perne in culoarea complementara. Ca in fotografia de mai sus!

 

 

Share