Finanțări noi pentru start-up-uri

Finanțări noi pentru start-up-uri

Start-up-urile româneşti pot obţine finanţare prin programul Cisco Entrepreneurs în Residence, care doreşte să accelereze cercetarea în domeniile Internetului Tuturor Lucrurilor, securităţii cibernetice, big data şi oraşelor inteligente, informează Cisco.

Cisco, alături de comunitatea internaţională pentru antreprenoriat Pioneers, a deschis oficial înscrierile în programul Cisco Entrepreneurs în Residence (EIR), în premieră pentru Europa.

Lansat acum un an, acest program doreşte să accelereze cercetarea în domeniile Internetului Tuturor Lucrurilor, securităţii cibernetice, big data şi oraşelor inteligente, prin susţinerea atât din punct de vedere financiar, cât şi tehnologic a start-up-urilor din Europa aflate într-un stadiu incipient de dezvoltare, adresându-se astfel şi afacerilor din România.

Cisco şi Pioneers vor colabora în procesul de selecţie a cinci până la zece start-up-uri şi, pe lângă sprijin financiar, aceste afaceri vor avea acces la aplicaţii software, iar antreprenorilor li se va oferi posibilitatea de a colabora într-un spaţiu de lucru comun cu echipele de ingineri şi dezvoltare de produse din cadrul Cisco.

Procesul de selecţie, structurat în câteva etape, va fi unul riguros, rezultatele acestuia urmând să fie anunţate în cadrul cunoscutului festival Pioneers ce va avea loc între 29 şi 30 octombrie la Viena.

Evaluarea proiectelor se va concentra, printre altele, pe viabilitatea planurilor de afaceri ale firmelor, pe coeziunea echipelor, dar şi pe gradul de aliniere al acestora cu viziunea Cisco privind dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor.

Finaliştii vor beneficia de sprijin din partea Cisco şi a partenerilor săi în dezvoltarea şi testarea de tehnologii, timp de şase luni, la sediul companiei de la Viena.

Scopul Cisco este acela de a crea un mediu propice de dezvoltare pentru start-up-uri, care să ajute la crearea rapidă de soluţii şi produse, antreprenorii având acces la resursele Cisco.

Programul Pioneers Startup, parte a iniţiativei Cisco Entrepreneurs în Residence, oferă participanţilor o vizibilitate sporită în faţa fondurilor de investiţii, partenerilor şi industriei de profil, oferindu-le, totodată, posibilitatea de a-şi prezenta inovaţiile tehnologice în cadrul festivalului Pioneers.

Un prim grup de şase start-up-uri din Silicon Valley, care a fost selectat prin intermediul Cisco EIR în aprilie 2014, beneficiază deja de experienţa unei echipe de conducere din cadrul Cisco.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Agerpres

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *