Feng Shui la birou

Contact

Persoanele active petrec cea mai mare parte a timpului la birou, deci este vital sa aiba un mediu armonios la serviciu. Munca intr-un birou aranjat dupa regulile Feng-Shui inseamna mult pentru productivitatea angajatilor dar si pentru relatiile interpersonale. Vei merge cu placere la munca.birou feng shui (1)

1. Pazeste-ti spatele!

Daca lucrezi la un birou, fa in asa fel incat scaunul tau sa aiba in spate un perete. Este foarte rau sa stai cu spatele catre usa. Nici spre fereastra nu este mult mai bine. Daca ai o fereastra in spate, singura solutie ar fi s-o acoperi cu jaluzele si sa plasezi in spatele tau simboluri ale succesului, cum ar fi un peisaj montan sau un… dragon testos.

Daca nu esti familiarizata, iata, pe scurt, ce este acela un dragon testos. Mai intai, trebuie sa stii ca exista patru “creaturi celeste” – doua reale si doua fantastice – in practica Feng Shui. Acestea sunt: Dragonul, Testoasa,Tigrul si Pasarea Phoenix. Ei bine, pentru un anumit tip de rezultat, ele se pot combina si, cel putin din punct de vedere artistic, rezultatele sunt admirabile. Dragonul Testos simbolizeaza – si provoaca – tenacitatea si intelepciunea.dragon testos

Peisajul montan trebuie sa indeplineasca o anumita conditie: sa nu contina o apa. Apa te moleseste, te face visator, ceea ce nu este indicat la serviciu!

2. Nu sta cu fata la perete

Daca este chiar imposibil sa eviti o asemenea asezare, atarna-ti pe peretele din fata un peisaj larg, infatisand o campie intinsa, care sa-ti dea orizont. Sau pune o imagine a unui Phoenix, ceea ce iti va deschide ochii asupra multelor oportunitati.

3. Aliaza-te cu un cocos

cocosDaca simti ca in jur este o atmosfera tensionata, ca se comploteaza si se fac aranjamente pe la spate, daca cineva te persecuta sau compania are o politica mult opresiva, pune-ti pe birou statueta unui cocos semet, care iti va proteja demnitatea si siguranta de sine.

Un alt aliat de nadejde la birou este greierul de jad (jade cicada). Chinezii il vad ca pe o garantie a implinirii oricarei dorinte formulate pentru ca raspunde intotdeauna atunci cand il chemi. Jadul este plin de energia elementului pamant care favorizeaza calmul, ordinea, concentrarea.

Greierul de jad plasat in directia est aduce longevitate si sanatate; in birou, locul lui este spre nord sau nord-vest, ca sa protejeze de influentele negative si de constrangeri.

4. Pune un glob de cristal ca sa absoarba energia negativa

Nimic nu aduce mai multa armonie decat sferele de cristal. Ideal ar fi sa ai sase asemenea sfere plasate in diferite parti ale spatiului care-ti apartine. Astfel orele petrecute la munca vor fi placute si eficiente.

5. Evita sa stai fata in fata cu altcineva

Este preferabil sa ai in spate pe cineva decat in fata, pentru ca, in aceasta pozitie, veti emite energii care se vor confrunta tot timpul.

6. Alege-ti scaunul potrivit

Scaunul pe care stai la munca influenteaza evolutia carierei tale. Pentru ca vei sta pe scaun multe ore, alege unul ergonomic, care sa nu te tina cu spatele si gatul incordate. Pe de alta parte, scaunele pentru vizitatori nu trebuie sa fie chiar atat de confortabile, exceptand cazul in care chiar iti doresti ca vizita sa se prelungeasca.

Daca ai prilejul sa alegi mobilierul pentru un meeting room, acesta nu trebuie sa fie atat de confortabil incat sa indemne la leneveala. Canapelele si fotoliile mai tari favorizeza tonusul si energia dinamica.

7. Nu sta prea aproape de usa

Apropierea de usa – in special usa principala de acces in birou ? este o pozitie vulnerabila, neprotejata. Daca situatia este de asa natura ca nu poti evita apropierea de usa, cauta, cel putin, sa nu fii chiar cu spatele la ea. Stai in asa fel incat sa poti vedea tot timpul usa si pe cei care intra. Cu atat mai mult ai nevoie de simbolurile care protejeaza de energii negative. Cu prima ocazie cand se fac rearanjari in birou, scapa de locul acela!

8. Ordinea trebuie sa stapaneasca

Un birou dezordonat este cea mai sigura cale pentru a-ti compromite eficienta. Fa-ti un obicei din a petrece 10 minute dimineata facand putina ordine in spatiul de lucru. Nu lasa hartii, ziare si reviste imprastiate pe birou. Cei care spun ca au propria lor ordine in dezordine n-au incercat experienta lucrului intr-un spatiu liber si bine organizat.

9. Fereste-te de lucrurile care nu se vadbirou feng shui (3)

Facand ordine, se intampla sa inghesui niste lucruri inutile in sertare si dulapuri, asa incat sa nu se mai vada. Chiar daca pe moment acest lucru te ajuta sa obtii ordine pe birou, in timp ele transmit o energie statica, dezordonata, care te va impiedica sa te concentrezi si sa fii eficient. Este de preferat sa pastrezi ordinea si in sertare sau dulapuri si sa arunci de tot ceea ce nu-ti mai trebuie.

10. Evita unghiurile ascutite

Asigura-te ca nu exista unghiuri ascutite indreptate spre locul in care stai. Energiile agresive pe care le trimit inspre tine asemenea colturi nu numai ca-ti vor periclita succesul in munca, dar ar putea sa te imbolnaveasca, sa te expuna inselaciunii sau acuzelor nedrepte.

11. Asigura-ti o buna iluminare

Un birou bine proiectat este un birou bine iluminat. Si viceversa. Lumina naturala este cea mai buna. Este de preferat ca biroul sa aiba mai multe ferestre de marime potrivita decat putine si foarte mari. O fereastra mare aduce prea multa energie yang, facand dificila concentrarea si creand un sentiment de vulnerabilitate.

Plasarea birourilor la demisol, cu ferestre putine sau fara ferestre, este rareori benefica. Cel mai bine suplinesc lumina naturala sursele care utilizeaza spectrul complet, imitand astfel lumina naturala. Lumina artificiala poate fi alba sau galbena. Pentru birouri este preferabila lumina alba, pentru ca intimitatea si confortul date de lumina galbena vor incetini lucrul si vor scadea productivitatea.