Dormitoare turcoaz

Contact

Tendintele in amenajari interioare pentru 2014, despre care v-am povestit intr-un articol anterior, aduc culoarea turcoaz din nou in atentia noastra. Putina culoare ca sa ne clatim ochii de atat alb nu strica, insa exista cateva reguli bine de stiut. Iata cum poti introduce turcoazul in dormitor!Dormitor turcoaz (6)

Turcoazul este o culoare vie, care, conform terapiei prin culori, induce calm. Acest lucru il face o alegere buna pentru dormitor. Insa, pentru a nu deveni apasator, trebuie sa faca parte dintr-o schema cromatica care sa-i sublinieze trasaturile. Gri/alb/beige si beige/ciocolatiu sunt ideale in acest sens.Dormitor turcoaz (8)

Cum neutrul beige, impreuna cu ciocolatiul (chiar wenge) sunt comune printre interioarele noastre, este usor sa ne adaptam tendintelor. Combinatia aceasta, insa, are ceva greutate si este de preferat intr-o camera luminoasa. In plus, tot aceasta combinatie este foarte potrivita pentru interioarele ceva mai luxoase. Mai simplu spus, foloseste un turcoaz deschis si texturi naturale pentru a da senzatia de camera “aerisita” si un turcoaz vibrant, pe texturi pretioase, pentru ceva mai pretentios.Dormitor turcoaz (7)

Combinatia gri/alb/beige/turcoaz are avantajul de a da o anume prospetime spatiului, asa ca intensitatea interventiilor turcoaz este stabilita in functie de cat de tare vrei sa scoti culoarea in evidenta. In interiorul acestei scheme cromatice poti sa-ti permiti si combinatii mai indraznete introducand galben sau verde crud.Dormitor turcoaz (9)

Acum ca am stabilit cum jonglam cu nuantele, trebuie sa vedem si cum amenajam. Regula de aur: moda este trecatoare. Ce este in tendinte acum s-ar putea sa fie inlocuit foarte repede, asa ca adapteaza-te fara investitii majore. Accesoriile sunt cea mai sigura interventie: o cuvertura, un mic covoras, o vaza sau cateva fete de perna. Poti incerca sa imbini mai multe nuante de turcoaz, anticipand in felul acesta urmatoarele schimbari in tendinte. Daca vrei totusi ca turcoazul sa fie un accent mai pregnant in interiorul dormitorului tau, poti opta pentru vopsea lavabila sau tapet pe unul sau mai multi pereti.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro