Design interior – Casa in Stil Victorian

Contact

Vila Blanche este unul dintre proiectele de amenajare interioara in stil victorian realizat in Cluj de echipa de design ambiental Evosign.  Prin intermediul acestui articol vom expune etapele de desfasurare ale unui proiect de design interior marca Evosign Cluj, in cazul de fata fiind vorba despre o locuinta cu o suprafata mare in stilul arhitectural victorian.

Prima etapa a proiectului de design interior reprezinta centralizarea tuturor informatiilor legate de imobil, masuratori exacte, detalii de finisaje ale constructiei urmarind prin aceasta o redare realista in spatiu 3D prin modelarea 3D.Tot in aceasta etapa premergatoare au loc discutii cu beneficiarul lucrarii,se incearca stabilirea unui stil de design ambiental prin consultarea a diverse publicatii, reviste si cataloage de design interior.

Dupa stabilirea stilului de design interior urmeaza o foarte buna documentare, in cazul acestui proiect stilul ales de catre client fiind unul cu baza clasicista, punctat de elemente victoriene, cu o cromatica eleganta care sa denote confort si lux.

Odata familiarizati cu elementele care definesc acest stil, se trece la constructia 3d a spatiului si la trasarea liniilor de baza de ergonomie si flux, impartirea spatiilor dupa functiuni si proiectarea unui mobilier estetic si util. Pentru proiectul Vila

Blanche s-a profitat de spatiile generoase,mobilierul este armonios imbinat cu structura casei,urmarindu-se realizarea unor aliniamente care sa dea o nota cursiva si compacta spatiului.

Dupa constructia mobilierului si a elementelor decorative,se realizeaza primele materiale de vizualizare 3d, randari draft pentru o buna intelegere a geometriei spatiului. Ceea ce urmeaza reprezinta finisarea proiectului pana ajunge in stadiul final de vizualizare 3d fotorealista a spatiului, alegerea cromaticii, a materialelor care se vor folosi, alegerea obiectelor de decor, iluminatul pe timp de zi si de noapte. Pentru acest proiect,s-a folosit o cromatica deschisa,alba fildes care omogenizeaza multitudinea de detalii si confera un aer degajat, usor, relaxant. Accentele cromatice de lemn natur lacuit  inspira caldura si confort iar alama deschisa argintie folosita la corpurile de iluminat, rame si manere aduc o nota de noblete. Pentru a reda cat mai realist viitoarea amenajare s-au folosit diverse obiecte de uz casnic, tablouri, vaze, statuete care dau viata si atmosfera incaperilor.In momentul de fata, bucataria si casa scarilor sunt in stadiul de vizualizare amenajare 3d pentru prezentare catre client in vederea obtinerii unui feedback, in paralel lucrandu-se la desenele tehnice care contin solutiile de executie, precum si la finalizarea livingului in stadiu de constructie 3d.

 

design interior casa

design interior casa

i

design interior casa

design interior casa

design interior casa

design interior casa

design interior casa

design interior casa

design interior casa

design interior casa

in

design interior casa

design interior casa

 

design interior casa

design interior casa

design interior casa

Sursa: www.evosign.ro
Share