Decoreaza folosind albastru

Contact An Agent

Una dintre culorile de baza ale spectrului cromatic, culoarea albastra, simbolizeaza independenta, persistenta, daruire, devotament, severitate si seriozitate.

Oamenii care prefera culoarea albastra sunt parteneri loiali, obsedati de ordine si au intotdeauna propriul punct de vedere, pe care nu ezita sa si-l sustina.

Se spune despre culoarea albastra ca este “fara fund” pentru ca privita indelung provoaca ameteala si senzatia ca te-ar trage spre sine, ca o mare, in adancuri. Desi multi cunosc aceste lucruri despre albastru, continua sa-i subestimeze “puterile”.living albastru

Aceasta culoare ne provoaca ganduri si intrebari existentiale insa nu ne ajuta sa gasim si raspunsuri la intrebarile care ne framanta, aruncandu-ne in schimb in butoiul cu melancolie (de aici si denumirea genului muzical “blues”). Unii o considera deprimanta si chiar apasatoare.

In mitologie, culoarea albastra este atributul zeitatilor si al enigmelor. Magii si vrajitorii din povesti poarta vesminte albastre, Krishna si Buddha sunt reprezentati in nuante de albastru, pana si piramidele Egiptului Antic sunt vopsite pe interior in albastru.

Multe state ale lumii au culoarea albastra sau nuantele ei pe drapelul tarii. In acest caz, albastrul simbolizeaza libertate, unitate si apartenenta la un tot unitar.

Din punct de vedere medical, culoarea albastra ajuta la refacerea sistemului nervos, ne regleaza bataile inimii, regleaza disfunctiile de colon si scade tensiunea arteriala. S-a observat ca persoanele care au fost supuse la incordare si stres pe perioade indelungate resping culoarea albastra.

Nici fumatorii nu sunt foarte prietenosi cu ea. De obicei, cei care aleg albastrul sau nuantele lui, sunt oamenii obositi si in cautare de liniste si armonie cu propriul sistem nervos si cu mediul inconjurator.

living mare albastru

Nuantele de albastru

Culoarea bleu este una dintre cele mai populare nuante de albastru. Unul dintre motivele popularitatii sale este legat de faptul ca fiind o culoare rece, poate trece neobservata, prin comparatie cu culorile calde ale spectrului cromatic (citeste despre Folosirea culorilor in amenajarea casei).

Culoarea bleu prezinta o paleta variata de nuante ce pot fi folosite in diverse ocazii: elegante, rafinate si festive, de fiecare zi sau chiar de casa.

Albastrul-inchis este asociat de cele mai multe ori cu tinutele business. In acelasi timp insa, acelasi albastru inchis este una dintre cele mai comune nuante pentru imbracamintea casual – jeansii.

Combinand rosu cu albastru obtinem o culoare excitanta si intriganta – albastru cobalt sau electric, cum i se spune in mod obisnuit.dining

Albastru-safir este considerata o culoare indrazneata.

Daca amestecam albastru cu galben obtinem nuante de verde, cu rosu – de violet. O culoare care se potriveste foarte bine in combinatie cu albastru este culoarea portocalie. Se asorteaza minunat si cu albul sau nuantele inchise de maro. Pe cand albastrul azuriu (culoarea cerului senin) se potriveste cu diverse nuante de roz pal, gri si argintiu. O foarte reusita combinatie iese din asortarea culorii albastre cu absolut toate nuantele lemnului, in mod special cu stejarul si nucul.

Albastru, in casa ta. Un plus de dinamism

Putem adauga un plus de dinamism casei noastre adaugand in decor elemente de culoare albastra. De obicei, nuantele de albastru utilizate in decorarea incaperilor sunt moi, pale si subtile. Culorile si nuantele reci dau senzatiile de largire a spatiului si de aceea utilizarea lor este indicata in mod special in cazul incaperilor de mici dimensiuni.

In incaperile mari puteti folosi accente de culoare in tonuri puternice de albastru: indigo, safir, albastru marin etc.

Va recomandam sa alegeti nuante de albastru pentru decorarea dormitorului casei dumneavoastra, stiut fiind efectul lui relaxand si linistitor.

Camera copiilor, in albastrucamera copii

Pentru camera celor mici albastrul poate fi asortat cu rosu sau portocaliu. Albastrul, in diverse variatiuni de culoare, poate face “casa buna” cu nuante de roz, vernil, portocaliu, lila, mov si alte culori ce pot face camera copiilor deosebit de vesela si prietenoasa.

Baia, in albastru

Culoarea albastra este una dintre cele mai des intalnite culori in decorarea salilor de baie. Producatorii de placi ceramice ne propun o gama variata de modele de gresie si faianta, intr-o paleta vasta de nuante de albastru. Desigur ca obiectele sanitare din baie vor fi albe iar combinatia rezultata din combinarea lor va fi foarte reusita.baie culoare albastra

Living room, in albastru

Livingurile pot fi zugravite in nuante de albastru si ele. Fie vom utiliza culoarea zugravind intr-o nuanta de albastru linistit intreaga incapere, fie vom alege sa accentuam anumite zone ale livingului cu tonuri mai intense de albastru, in final vom obtine o camera in care ne putem retrage pentru relaxarea sfarsitului de zi.

Dining-room, in albastru

In dining-room insa, nu este recomandata folosirea nuantelor de albastru stiut fiind faptul ca in majoritatea cazurilor duce la scaderea poftei de mancare. Insa daca doriti sa pierdeti din greutate, va recomandam sa folositi farfurii, pahare, servetele si fete de masa in nuante de albastru.

 

Ce spun specialistii despre culoarea albastru?

Specialistii in domeniul decoratiunilor interioare incearca sa contrabalanseze tonurile reci de albastru combinandu-le cu nuante calde. De exemplu, amestecand albastru cu galben vom obtine nuante placute de verde, iar din amestecarea culorii albastre cu rosu – tonuri de violet.

In decorarea caselor in stil clasic albastrul se completeaza excelent cu albul. Stilurile de amenajare parca gandite pentru culoarea albastra sunt stilul marin si cel mediranean. Desigur ca si alte stiluri de amenajare pot fi extrem de reusite folosind nuante de albastru: high-tech, modern etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casadex.ro