Efectele culorii
Culoarea portocaliu este o culoare antioboseala, recomandata tuturor temperamentelor.
Din punct de vedere psihologic, culoarea portocaliu confera optimism, veselie, senzualitate. De altfel, aceasta culoare este euforizant sexual, conferind o senzatie de apropiere puternica si intimitate.
Culoarea portocaliu ne ajuta sa realizam cu rapiditate asimilarea ideilor noi si sa devenim mai toleranti.
Sub aspect fiziologic, portocaliul accelereaza pulsatiile inimii, favorizeaza secretia gastrica si imbunatateste digestia.
Indicatii terapeutice
Culoarea portocalie este tonifianta pentru rinichi si vezica urinara, regleaza ciclul menstrual si producerea lichidului seminal. Aceasta culoare stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului.
Este intrebuintata in tratamentul bronsitelor, astmului, in debilitate mentala, epilepsie, ipohondrie, halucinatii, isterie, melancolie, stres, deceptii, deziluzii.
Portocaliul are si un efect antispastic astfel ca este indicata in tratarea crampelor musculare.
Culoarea portocaliu in amenajarea casei
Nuantele de portocaliu pot fi folosita atat in camera de zi, in bucatarie, baie dar si in camera copiilor.
Poti combina portocaliul cu negru, alb, crem si chiar accente tari de rosu. De asemenea, intr-o camera mobilata in lemn inchis, portocaliul inchis este ideal.
Portocaliul poate fi un punct central intr-o camera insa este bine sa-l folosesti cu masura, altfel devine obositor. Pentru a-i reduce din intensitate foloseste-l in combinatie alb, bej, crem.
Portocaliu in Feng Shui
Portocaliul, culoare reprezentativa pentru elementul Foc, creeaza energia feng shui a comunicarii si a sociabilitatii in general.
Portocaliul este asociat cu de lumina, bucuria si caldura si este recomandat sa fie utilizat la sud care este asociata cu faima si reputatia si sud-vest, zona dragostei si a casatoriei.
Adeptii feng shui recomanda aceasta culoare pentru living mai ales pentru accente, nu ca nuanta dominanta.
Sursa: acasa.ro