Decor in stil marin

Contact

Acum, in plina vara, este indicat sa folosesti o tema de sezon pentru redecorarea casei: cea marina. De ce? Culorile sunt racoroase si revigorante, iar atmosfera obtinuta este degajata, de vacanta.STIL MARIN (1)

Finisajele si mobilierul joaca un rol crucial in crearera unei atmosfere care sa respire un aer 100% marin. De exemplu, pentru pardoseala poti alege un parchet cu aspect patinat, alb sau in nuante apropiate de cea a nisipului. Daca la acest capitol este necesar sa scoti din buzunar o suma mai consistenta, in cazul peretilor e mult mai simplu, fiind suficienta vopsirea lor in alb, bleu sau in alte tonuri de albastru.STIL MARIN (2)

Poti crea o atmosfera marina in orice camera, indiferent de rolul pe care il joaca: birou, living, dormitor, camera de fetita sau de baiat. Pentru a obtine o ambianta luminoasa, nu este necesar sa utilizezi strict culori specifice, adica albastru, nisipiu, gri etc. Daca mobilierul prezinta un design atipic, ce face trimitere la navele marinarilor sau daca textilele au imprimeuri ce te duc cu gandul la universul acvatic (pesti, melci, scoici etc.), poti adauga in decor si alte culori, cum ar fi verde, roz etc.

Aceeasi culoare, imprimeuri diferite!

Un spatiu cu finisaje neutre permite introducerea unor textile cu imprimeuri diferite: dungi, buline, carouri.

Albastru ca apa marii!STIL MARIN (3)

Linia de amenajare in stil marin se poate continua si in exteriorul casei, pe terasa, intr-o maniera simpla: mobilier albastru, care sa contrasteze placut cu finisajele albe sau de culoarea nisipului.

Pe terasa, in bataia vantuluiSTIL MARIN (4)

O casa dotata cu piscina sau o locuinta de vacanta situata in apropierea unei ape se preteaza perfect pentru a fi decorate in stil marin. Daca au terase spatioase, cu atat mai bine. Poti recrea atmosfera specifica de pe nave sau din porturi. Acest „tablou” poate contine: piese de mobilier albe antichizate, un hamac in forma de barca, un cufar din lemn, sticlute decorative si multe alte obiecte care fac trimitere la viata pe mare.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro