Cum va arata Mamaia dupa o „cosmetizare” de 14 milioane de euro

Cum va arata Mamaia dupa o „cosmetizare” de 14 milioane de euro

Primaria Constanta investe in restaurarea si reabilitarea orasului si statiunii Mamaia, avand in desfasurare mai multe proiecte cu finantare nerambrusabila, doua dintre acestea, in plin proces de executare, avand o valoare de aproape 14 milioane de euro.

Proiectul prin care va fi restaurata si reamenajata zona de promenada dintre Vraja Marii, Cazino si Portul Tomis prevede investitii de peste 16,7 milioane de lei (3,7 milioane de euro), din care 13,2 milioane lei (2,93 milioane de lei), fiind finantare nerambursabila.

Contributia UE la acest proiect se ridica la aproape 11 milioane de lei, circa 2,4 milioane de lei vor fi alocate din bugetul statului, iar circa 3,6 milioane de lei vor veni din partea Primariei Constanta.

Noi investitii de aproape 10 milioane de euro

Recent, primaria Constanta a mai atribuit un contract pentru lucrari aferente obiectivului de investitii „Promenada Turistica Mamaia”, organizand o licitatie unde au fost depuse patru oferte.

Noul contract, castigat de ABC VAL Constanta, in asociere cu Mobitom Constanta si UTI Grup, se ridica la peste 44 de milioane de lei (peste 9,83 milioane de euro) si are ca termen de executie a tuturor lucrarilor din proiectul tehnic, intocmit de House Consult, este de 11 luni si jumatate.

Lucrarile acestui proiect sunt finantate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala(FEDR) – Programul Operational Regional 2007 – 2013 (POR), si nu se vor accepta depasirea termenilor de executie.

Prin acest contract, vor fi realizate drumurile de acces, aritectura peisagistica si instalatii electrice si de apa si canalizare si lucrari de mobilier urban.

Zona istorica a Constantei, in restaurare

Ul alt proiect prevede restaurarea zonei istorice a Constantei, fiind incluse lucrari pentru Piata Ovidiu si strazile Vasile Canarache, Marcus Aurelius si Aleea Vasile Canarache, unde vor fi, printre altele, realizate si canalizari pluviale, instalatii electrice si amenajarea de spatii verzi.

Si acest proiect este finantat prin POR Axa 1.1. Valoare contractului se ridica la aproape 15 milioane de lei, dintre care 11,7 milioane de lei sunt fonduri nerambrsabile.

 

 

 

Share

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *