Arta Feng Shui in baie

Contact

 

Baia este un loc in care te poti relaxa pe deplin atunci cand te simti stresata, este un spatiu in care iti cureti si rasfeti trupul si in care poti petrece putin timp doar cu gandurile tale atunci cand locuinta ta este parca neincapatoare.

Asadar, de ce sa nu valorifici acest spatiu si sa ii amplifici avantajele si beneficiile pe care ti le poate aduce?

Iata cum poti face acest lucru cu ajutorul artei Feng Shui

Curata spatiul

In Feng Shui totul incepe cu un spatiu perfect curat. Arunca toate produsele nefolositoare din baie si aranjeaza toate obiectele in perfecta ordine. Formeaza spatii de depozitare in care sa ascunzi produsele de curatare, ordoneaza produsele de rasfat al corpului, arunca periutele de dinti pe care nu le mai folosesti, tuburile goale de deodorant etc. De asemenea, produsele cosmetice expirate sau stricate (sparte) nu sunt tocmai benefice in casa ta conform artei Feng Shui, motiv pentru care ar trebui sa scapi de ele definitiv.

In plus, daca ai obiceiul sa pozitionezi cosul cu haine murdare in baie, ar fi bine sa ii gasesti acestuia un al loc.

Dupa ce ai debarasat baia de toate obiectele nefolositoare, nu iti mai ramane decat sa incepi sa speli si sa dezinfectezi toate suprafetele, incepand de la cada, chiuveta si vas de toaleta, pana la oglinda, rafturi si calorifer.

Daca baia ta miroase a curat si proaspat la final, inseamna ca poti trece la pasul urmator.

Deschide ferestrele

Aerul curat si razele soarelui sunt doua elemente cheie in Feng Shui. Deschide fereastra si las-o deschisa cat mai mult astfel incat sa se aeriseasca incaperea in totalitate. Daca nu ai o fereastra in baie, nu iti ramane decat sa te asiguri ca instalezi un sistem foarte bun de iluminare si ca lasi usa deschisa cat mai mult pentru a permite o aerisire adecvata.

Cumpara un bambus norocos

Despre bambus se spune ca reprezinta pacea, sanatatea, vindecarea si abundenta. Plaseaza aceasta planta in baie, intr-o vaza cu apa suficienta pentru a-i acoperi radacinile si afla cum o poti ingriji mai bine, astfel incat ea sa aiba parte de o dezvoltare optima in baia ta.

Opteaza pentru cristale

Aseaza cateva cristale intr-un bol de sticla si pozitioneaza bolul intr-un loc foarte curat si organizat din baie. Alege cuartz roz, ametist, hematit sau alte pietre semipretioase. Acestea trebuie spalate dupa cumparare, astfel incat sa se incarce si sa ofere energie baii tale.

Incurajeaza astmosfera de SPA

Experimenteaza senzatia unui SPA chiar la tine acasa. Achizitioneaza un set de prosoape noi, foarte moi si pufoase, cateva lumanari decorative, uleiuri esentiale relaxante si un buchetel cu flori colorate. Toate aceste elemente iti vor insenina ziua si vor transforma baia ta intr-un spatiu Feng-Shui.

Coboara capacul de la toaleta

In momentul in care vasul de toaleta este acoperit, te asiguri ca energiile pozitive nu sunt absorbite o data cu momentul in care tragi apa. Unul dintre lucrurile negative in Feng Shui este aruncarea apei – acest lucru semnifica pierderi financiare sau o sanatate precara. Pe de cealalta parte, o mini fantana arteziana in care apa este refolosita sugereaza armonia si belsugul.
Share

 

 

 

 

 

Sursa: casasigradina.ele.ro