Craciunul in stil Scandinav

Contact

Craciunul in stil Scandinav este, din punct de vedere al amenajarilor si al decoratiunilor, foarte diferit de Craciunul traditional. Exista o serie de caracteristici care definesc stilul nordic si care se regasesc si in pragul sarbatorilor de iarna.

In primul rand, marea diferenta consta in cromatica abordata. Daca in cazul Craciunul traditional, rosu & verde sunt “vedetele” sarbatorii, Craciunul in stil Scandinav se va limita in mare parte la alb & negru. Asadar, din start vorbim de o amenajare monocroma care sa evidentieze cat mai bine stilul nordic.  

In al doilea rand, minimalismul este cel care defineste Craciunul Scandinav, la fel ca orice alta amenajare de acest tip. Spre deosebire de Craciunul traditional unde exista o “bogatie”de texturi, materiale, accesorii si decoratiuni, in situatia de fata vom intalni linii simple si abstracte, astfel incat atmosfera generala va fi una foarte aerisita.

De exemplu, bradul de Craciun poate fi pastrat “gol”fara niciun fel de globulet sau beteala, la fel si coronitele de brad. O alta varianta este aceea de a avea un brad nonconformist din lemn, construit din mai multe stinghii de care sa agatati, din loc in loc, mici decoratiuni.

De asemenea, intr-o amenajare scandinava vom intalni elemente naturale precum crengute ce pot fi folosite ca decoratiuni sau covorase si pleduri din blana care sa tina de cald. Totodata, aceste doua elemente amintesc de stilul rustic.

Daca totusi va doriti un strop de culoare, puteti adauga o pernuta decorativa, un globulet sau o fundita pe cadouri, toate de culoare rosie sau verde.

Insa, avand in vedere ca imaginile vorbesc de la sine, va lasam sa admirati colectia de fotografii de mai sus care infatiseasza Craciunul in stil Scandinav.


Share