Cladire de birouri si centru comercial, in locul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti

Cladire de birouri si centru comercial, in locul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti

Firma Kiseleff Development, detinuta de mai multi investitori romani, aloca 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar constand intr-o cladire de birouri si un centru comercial, pe terenul fostei fabricii de bere Grivita din Bucuresti, achizitionat recent.

„Compania cu actionariat romanesc, Kiseleff Development, care a achizitionat de curand terenul unde a functionat fabrica de bere Grivita, va demara in aceasta perioada lucrarile de demolare si curatare a zonei pentru a face loc unui nou proiect imobiliar care va conserva o parte din cladirile istorice aflate pe acest teren”, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.

Producatorul de bere Heineken, in portofoliul caruia se afla fabrica Grivita, a vandut la sfarsitul anului trecut terenul de 2,7 hectare din vecinatatea pasajului Basarab catre firma Kiseleff Development, detinuta de omul de afaceri Ionut Dumitrescu, iar o parte din acest lot a ajuns in portofoliul germanilor de la Kaufland.

Cateva cladiri ale fabricii vor fi conservate

Ansamblul imobiliar care urmeaza sa fie dezvoltat consta intr-un proiect de birouri clasa A, un centru comercial, precum si o piateta si spatii verzi. Trei dintre cladirile existente – orzaria, maltaria si pavilionul administrativ – vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala. In aceste trei constructii va functiona o zona de entertainment cu cafenele, terase, restaurante si o berarie.

Odata cu demararea lucrarilor de demolare, intreaga zona, unde nu se mai desfasoara activitati de noua ani, va fi curatata.

„Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane euro. Prin proiectul nostru ne propunem sa valorificam potentialul imobiliar al terenului si, in acelasi timp, sa redam bucurestenilor un loc istoric prin conservarea unor cladiri cu valoare de patrimoniu”, a declarat Ionut Dumitrescu, managing director Element Development, firma care se ocupa de dezvoltarea proiectului.

Proiectul va fi livrat in trei faze, initial fiind demarate lucrarile pentru reabilitarea cladirilor istorice, urmand constructia cladirii de birouri si a centrului comercial. Odata finalizat proiectul imobiliar, se estimeaza ca acesta va crea cateva sute de locuri de munca.

Element Development a fost infiintata de Ionut Dumitrescu, fondator al firmei de consultanta imobiliara Eurisko, actualul CBRE Romania.

Dumitrescu s-a axat dupa vanzarea Eurisko catre CBRE pe dezvoltarea imobiliara prin achizitia de terenuri, constructia si vanzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o cladire de birouri de 9.000 mp, finalizata in 2009 in zona Piata Victoriei si care in 2012 a fost vanduta catre fondul de investitii Zeus Capital.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *