Case rezistente la cutremur

Contact

Traim intr-o lume nesigura, unde calamitatile naturale, cum ar fi cutremurele, pot provoca mai mult haos decat in trecut. Ultimele seisme puternice, care au lovit Indonezia si Insulele Samoa, ne-au reamintit cat de nefaste si  duroroase pot fi efectele unor astfel de cataclisme. Vorbim de pierderea de vieti omenesti si de stresul emotional care survine dupa astfel de incidente, ce nu poate fi cuantificat.

Daca nu putem face multe lucruri pentru a preveni cutremurele, putem insa sa luam masuri pentru ca efectele lor sa fie cat mai mici. Va prezentam cateva idei ale arhitectilor din intreaga lume care ar putea sa ne ajute pe viitor.

Arhitectii de la HHF au desenat case rezistente pentru China, una dintre tarile afectate grav de cutremur. Toate locuintele au fiecare etaj sprijinit separat pe o baza de beton si de un perete exterior, iar scarile interioare din beton au fost dublate cu pereti de suport.

Casele tip “iglu” sunt facute 100% din spuma de polistiren expandat. Acest material nu rugineste, nu este atacat de termite si nu mucegaieste. Este ideal pentru a preveni efectele cutremurelor sau taifunurilor. Construite de compania japoneza Dome House, au fost folosite in aceasta tara, iar ideea a fost adaptata si pentru SUA.


Avem si case facute din lemn si pluta, bune exemple de locuinte ecologice care pot face fata uraganelor si cutremurelor. Astfel de cartiere au fost construite in SUA.

Sursa: amenajari-decoratiuni-interioare.com

Share