Case in Stil Victorian

Contact

Originea arhitecturii victoriene dateaza din epoca victoriana, perioada in care Regina Victoria a condus Anglia. Perioada contemporana dintre 1837 si 1901 a cunoscut o crestere rapida a industriei ceea ce a condus la dezvoltarea si prosperitatea societatii. Oamenii au inceput sa construiasca cladiri inovatoare, care au fost asociate cu bogatia si pozitia in societate. Structurile care au rezultat au avut un stil de constructie tipic maiestuos, care a purtat numele de stil victorian. Acesta a cunoscut o popularitate rapida si inca este un semn distinctiv al dezvoltarii in istoria arhitecturii. Elementele caracteristice ale unei case in stil victorian sunt asezarea in mijlocul naturii, modelele geometrice, vibratia istorica si o amprenta personala.

Designul victorian

Epoca victoriana a marcat confluenta mai multor ramuri de constructie si proiectare. O casa victoriana este frumoasa si apreciata pentru ca pastreaza efectul fermecator si misticismul vechi si, totodata, ofera spatiu pentru a include si completari personale. De fapt, arhitectura victoriana si-a castigat popularitatea deoarece nu a fost niciodata un stil care a impus anumite reguli, ci un amalgam de influente locale combinate cu aspecte de baza ale designului victorian. Aproape toate casele victoriene au in jurul lor un gazon sau un spatiu verde deschis. Arhitectura gotica, stilul neo-clasic sau al celui de-al doilea Imperiu, fiecare are impact asupra arhitecturii victoriene.

In prezent, un amestec de stiluri simple si complexe pot duce la o creatie minunata. Ornarea clasica si bogatia de culori sunt o caracteristica obisnuita a unei case in stil victorian. Influenta gotica se resimt prin elemente cum ar fi arcurile si ferestrele ascutite ce amintesc de castelele si bisericile din perioada medievala. Influentele arhitecturii italiene se pot observa in fatadele atragatoare, imprejmuite cu verande largi si cu draperii decorative, cu acoperisuri joase si cu mobilier masiv.

 

Carson Mansion

Carson Mansion, una dintre cele mai reprezentative constructii in stil victoria

bishops palace texas

Palatul Bishop din Texas

Casa memoriala a lui Mark-Twain

Casa memoriala a lui Mark-Twain

casa victoriana din anglia

Casa victoriana din Anglia

Cladire din teracota in stil victorian - Birmingham

Cladire din teracota in stil victorian – Birmingham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: roportal.ro

Share