Cascada florala

Contact

Florile curgatoare dau un farmec deosebit zonelor in care sunt amplasate, ajutand si la crearea unei atmosfere de intimitate pe terasa sau pe balconul tau. Luna iunie reprezinta, din fericire, perioada in care iti poti amenaja cu plantele preferate balconul sau terasa casei. Iata ce flori pot da o lumina noua acestor zone.

Tufele de trandafiri cu o puzderie de flori colorate se potrivesc atat gradinii, cat si spatiilor semideschise de langa casa ta. Trandafirii cascada, indiferent ca sunt din specia „Gold Plate”, „Excelsa” sau „Orange Velvet” vor desfasura o adevarata scurgere de lumina si parfum. Pusi in gradina, acestia vor avea nevoie de suport pentru a-si catara si sustine ramurile impodobite de flori. Pe terasa, o pergola impodobita cu flori poate fi realizata folosind impletituri de sarma si sfori.

trandafiri

Daca ai semanat deja semintele petuniilor curgatoare in ghivece tinute in interior, este timpul sa le scoti afara. Planta va inflori in aceasta perioada, asigurand un spectacol floral de exceptie pe balconul sau pe terasa locuintei tale.

Poti planta seminte inclusiv la inceputul lunii iunie, in ghivece spatioase cu o adancime minima de 25 cm. Foloseste un pamant afanat si vei avea o planta rasarita in mai putin de 10 zile.

petunii si muscatePlanta Alcalypha „Madame Pompadour” iti va arata din prima de ce poarta acest nume. Ciucurii sai pufosi de culoare roscata se aseamana cu coada de vulpe, facand planta sa fie o atractie pentru orice gradinar. Este o planta care te va desfata atat in timpul verii, cat si peste iarna, in interiorul casei.

alcalypha

Garoafele elvetiene curgatoare Dianthus Caryophyllus sau varianta Hybrid a acestora sunt o alegere perfecta pentru un balcon impodobit in stil luxuriant. Frumoasele flori vor straluci toata vara in bataia razelor soarelui, necesitand doar udari constante si ghivece largi in care sa infloreasca.

Dianthus caryophyllus
Sursa: gradina.acasa.ro