Casa pentru viata

Contact

Aceasta casa moderna, localizata in apropierea orasului Aarhus, in Danemarca, cuprinde mai multe strategii de realizare a unei case independente, permitandu-i acesteia sa produca mai multa energie decat are nevoie.
Proiectata de AART Architects pentru a fi o casa ecologica si eficienta din punct de vedere energetic, “Casa pentru viata”, cum a fost denumita, este un experiment in incercarea de a crea casa viitorului.
Casa pentru viata este unul din cele opt case finantate de VKR Holding in planul de a construi case independente pe continentul european. VKR Holding lucreaza in colaborare cu Velux, Velfac, Sonnenkraft si WindowMaster, si cu arhitectii firmei AART Architects, pentru a proiecta si construi aceste case numite Active Houses.
Acoperisul casei este acoperit cu un sistem de panouri fotovoltaice si unul de panouri solare pentru apa calda, care cuplate impreuna cu o pompa de caldura pot produce mai multa putere decat este necesara. Iarna, aproximativ 50% din caldura este asigurata de incalzirea solara pasiva a ferestrele optimizate energetic. Vara, un sistem automatic de ventilatie naturala deschide ferestrele pentru a controla fluxul de aer din casa. Lumina joaca un rol foarte important in designul casei, fiecare incapere avand deschideri pe cel putin doua directii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.roarhitect.ro