Bucatarii cu accente retro

Contact

Nu ne mira, asadar, aducerea in atentie a bucatariilor din anii ’50, o perioada plina de culoare, cu aroma de shake si ecouri de rock’n’roll. Cel putin la asta ne gandim cand privim imaginile din galeria de mai sus, care ne infatiseaza bucatarii in care ne-am petrece cu drag timpul pregatind masa si intretinandu-ne musafirii.BUCATARIE RETRO (3)

Atmosfera retro a unei bucatarii din anii ’50 poate fi reconstituita cu ajutorul inconfundabilelor aragazuri si frigidere masive, cu forme rotunjite si adesea vesel colorate.

Scaunele inalte, linoleumul in carouri si vesela colorata sunt tot atatea moduri prin care poti da un aer retro bucatariei tale.BUCATARIE RETRO (2)

Specifice modei retro sunt culorile puternice, folosite cu multa creativitate si indrazneala in diverse modele si combinatii. Reprezentative sunt rosul, albastrul, verdele, dar si turcoazul, portocaliul si nuantele pastelate, care isi gasesc usor locul in bucatariile moderne.BUCATARIE RETRO (4)

Si adeptii tonurilor neutre pot gasi inspiratie pentru a-si amenaja bucatariile dupa moda anilor de glorie ai frigiderelor Smeg. Un astfel de frigider poate fi chiar de ajuns pentru a transforma orice bucatarie intr-un decor retro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro