Bucataria Feng Shui

Daca vreti sa fiti exotici si sa va aranjati bucataria dupa principii orientale, regulile feng-shui va pot fi de mare ajutor.

Contact

Chinezii considera ca bucataria este cel mai important loc dintr-o casa. Din motive mai mult decat evidente, ea este comparata cu un stomac: daca-n intestine e pace si fericire, si mintea merge bine. Tot asa, daca bucataria e buna, intreaga casa este fericita, desi si familia ce-o locuieste.

Prima regula priveste pozitionarea: bucataria se orienteaza spre est sau spre sud. Aceasta, deoarece lemnul este asociat estului, iar focul corespunde sudului. Focul pregateste mancarea, iar lemnul face focul. E simplu, nu?

A doua regula priveste ferestrele. Cu cat sunt mai multe (ori, daca-i doar una, sa fie larga), cu atat mai bine, caci energia pozitiva, ce intra odata cu lumina soarelui, va scalda spatiul si mancarea gatita aici.

De afara, insa, nu vin numai energii pozitive, ci si negative. Acestea prefera, s-ar parea, usa de intrare in casa. Pentru a le stopa, o regula importanta este sa nu plasati bucataria in linie dreapta cu usa de intrare, ci intr-o latura a acesteia.

O regula, si ea importanta, este sa asezati aragazul cu fata spre camera. El este sursa focului, a energiei benefice, iar aceasta energie e bine sa fie emanata spre incapere. Daca orientarea este spre usa, este ca si cum ati goni energia pozitiva afara din camera.

Bucatarul si cutitele, in viziune feng-shui

Cat timp lucreaza, bucatarul trebuie sa aiba o buna vizibilitate a usii de intrare in bucatarie. Daca nu e posibil direct, se poate monta o oglinda. De ce? Deoarece un bucatar luat prin suprindere poate transmite mancarurilor energia sa negativa. A doua regula: nu suspendati pe perete cutite sau alte obiecte ascutite, deoarece „inteapa” energia chi. Ele se pun in suporti de lemn, cu varful in jos.

Sursa: www.casamea.ro
Share