ANL derulează un program pilot prin care va construi 300 de locuinţe pentru romi

ANL derulează un program pilot prin care va construi 300 de locuinţe pentru romi

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) are în plan construcţia a maxim 300 de locuinţe sociale pentru cetăţenii români de etnie romă, în cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pentru care s-au alocat 16,5 mil. lei de la bugetul de stat.

Directorul general al agenţiei, George Ciprian Stan, a semnat astăzi un contract de antrepriză generală pentru dezvoltarea a 28 de astfel de locuinţe în Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi). Cele 28 de case din Mehedinţi sunt împărţite în 12 unităţi cu două camere şi 16 cu trei camere, cu regim de înălţime parter, divizate pe patru module, iar suprafeţele construite ale acestora variază între 78 şi 106 mp. Valoarea investiţiei în acest proiect se ridică la 4,96 mil. lei cu TVA. Cele 28 de locuinţe se vor construi pe un teren în suprafaţă de 9.000 mp, pus la dispoziţia ANL de către consiliul local al oraşului Baia de Aramă.

În perioada următoare, ANL va contracta serviciile de proiectare pentru alte locuinţe care se vor construi în cadrul acestui program: 28 de case în comuna Nocrich (judeţul Sibiu), şapte case în satul Jelna – comuna Budacu de Jos (judeţul Bistriţa Năsăud) şi 14 case în satul Budacu de Jos – comuna Budacu de Jos (judeţul Bistriţa Năsăud).

Acesta este un program pilot derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice prin intermediul ANL şi are ca scop îmbunătăţirea accesul persoanelor de etnie romă la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *