Amenajari verde-turcoaz

Contact

amenajari verde-turcoaz (12)Daca tot a venit primavara, cel putin in calendar, venim si noi cu o propunere de combinatie de culori numai buna pentru sezonul cald (dar si cel de iarna, fie vorba intre noi): verde lime si turcoaz.

In general, combinatiile indraznete de culori sunt punctele forte ale tendintelor care dureaza unul sau doua sezoane. Spre surprinderea – insa deloc spre dezamagirea – noastra, asocierea verde lime si turcoaz rezista, rezista, rezista!amenajari verde-turcoaz (15)

Se pot folosi nuante pastelate sau usor mai blande, de obicei asociate stilului gasit in zonele maritime. Ambele sunt culori care induc o stare de relaxare si, pe buna dreptate, sunt utilizate destul de des in interioarele in care intentia este sugestia unei vacante continue sau in interioarele folosite cu precadere in sezonul estival.

De cativa ani, insa, combinatia a devenit mai indrazneata, utilizand verdele crud (lime, kiwi, praz sau brotacel, dupa denumirile alternative) si turcoazul vibrant. Aceasta asociere este foarte bine pusa in evidenta de suprafete mari de alb care tempereaza intensitatea culorilor si reflecta suficient de multa lumina naturala pentru a invada incaperea. In felul acesta, combinatia poate fi utilizata si iarna.amenajari verde-turcoaz (16)

Frumusetea acestei alaturari de culori consta in versatilitatea ei deoarece, in functie de nuantele folosite, ea poate fi utilizata pentru a complimenta diverse functiuni si diverse stiluri, de la complexuri de vacanta la locuinte urbane, sau de la interioare relaxate la cele in stil contemporan.

Daca nu ai suficient curaj sau crezi ca nu este un curent care va rezista prea multa vreme, dar iti place prospetimea combinatiei verde-turcoaz, poti recurge cu succes la metoda accesorizarii, mai ales daca interiorul tau este deschis la culoare si are suprafete mari de alb si lemn in tonuri naturale. Deoarece culorile sunt vibrante, doar cateva accesorii pot sa iasa in evidenta fara prea mare efort.

Daca esti nesigur pe combinatia in sine, alege una dintre nuante si, pe alocuri, completeaz-o cu perechea ei. Pana la urma, combinatia nu trebuie sa fie in proportii egale. Succes!

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro