Amenajari interioare – tendinte 2015 – 2016

Contact

 

După o săptămână plină de întâlniri cu furnizorii din Spania în cadrul târgurilor Cevisama și Habitat Valencia, echipa Zoiss Design a revenit cu Top 3 al tendințelor și noutăților în sectorul ceramicii. Ediția a fost una dintre cele mai variate, de la stilurile cele mai rustice până la stiluri mai clasice și terminând cu cele mai sofisticate.

Cevisama_Saloni_1

Parchetul ceramic se reinventează

Parchetul ceramic, în special cel porțelanat, a ajuns la un punct la care devine aproape imposibil să se distingă parchetul original din lemn de copia sa, parchetul ceramic. Trebuie să adaugăm că prin imitarea perfectă a naturalului, ești forțat să atingi piesa, nodurile, pentru a verifica dacă aceasta nu este cu adevărat lemn. Și pentru a sublinia versatilitatea lemnului, în această ediție producătorii au venit cu propuneri mai inovatoare precum imitația de lemn neobișnuit, efectul de lemn uzat la limită, inserții de alte materiale și culori neașteptate.

Cevisama_Argenta_parchet ceramic_AlaskaCevisama_Bestile_parchet ceramicCevisama_LimestoneCevisama_Saloni_parchet ceramic

Revenirea aspectului de marmură

Imitația de marmură pentru acest sezon 2015/2016, o reprezintă pietrele cu multe vene, neregulate … și, deși unele sunt încă mate, în tendințe este marmura lucioasă.

 

Cevisama_Aparici_imitatie marmuraCevisama_Fanal_imitatie marmuraCevisama_Limestone_imitatie marmura

Hexagoane

Da, așa cum ați auzit (și citit), acesta poate fi un format oarecum ciudat, dar vă garantăm că vom vedea multe hexagoane … mono-culori sau foarte colorate, pentru pereți, podele, combinate cu alte formate cu textură de ciment, cu imitație de lemn, cu marmură. Limita o reprezintă doar imaginația voastră.

Cevisama_Argenta_hexagoaneCevisama_Bestile_hexagoane

 

 

 

 

 

Sursa articol & foto.: Zoiss Design