Amenajarea verandei

Contact

Desi suntem la mijlocul lunii septembrie, inca mai avem timp de petrecut in gradina sau mai bine pe terasa acoperita a locuintei. In acest sens, veranda este ideala, aceasta fiind o galerie exterioara a casei, inchisa cu pereti sau mai degraba cu ferestre ample ce permit luminii sa patrunda in interior.

Mai mult, fiind vorba de un spatiu acoperit, veranda poate fi utilizata chiar si pe timpul iernii daca este incalzita corespunzator. In ceea ce priveste amenajarea ei, exista mai multe posibilitati, in functie de destinatia pe care doriti sa o aiba. Adesea, veranda este privita precum o zona de relaxare, o camera unde sa va strangeti familia sau prietenii la masa, un spatiu in care sa va puteti concentra, departe de agitatia din casa, asadar joaca un rol important.

De exemplu, un al doilea living poate fi amenajat in anexa sau dining-ul pe care bucataria nu l-a mai putut „primi”. Pentru living puteti alege intre o canapea clasica cu fotolii sau un set de scaune tip balansoar din rachita, asadar un mobilier destinat adesea spatiilor exterioare. O masuta este si ea necesara sau un inlocuitor, cum ar fi un cufar, un taburet tip ottoman sau cativa paleti din lemn supraspusi unul peste altul. Nu uitati de perne, huse de scaun, chiar si de un covor, toate acestea fiind necesare pentru sporirea confortului.

Daca v-ati decis asupra amenajarii unui dining, o masa rotunda sau dreptunghiulara, insotita de bancute din lemn, fier forjat sau de scaune, este indeajuns pentru servirea cinei in familie intr-o atmosfera placuta. Imaginati-va de lumina de care va puteti bucura; este ca si cum ati fi in gradina si nu chiar. Tocmai de aceea, plantele si florile nu pot lipsi dintr-o veranda. Ele infrumuseteaza interiorul acesteia si vor creste mari si frumoase deoarece mediul le prieste.

De cele mai multe ori, ferestrele ample sunt lasate descoperite pentru a nu priva veranda de razele soarelui. Cu toate acestea, pentru a face spatiul mai intim, va recomandam un set de draperii vaporoase, in culori deschise.

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro